En düşük emekli maaşlarında yeni tablo! SGK uzmanı müjdeli haberi verdi

Ekonomik sıkıntılar ile mücadele etmeye çalışan emekli vatandaşa büyük müjde. Milyonlarca emeklinin takip ettiği emekli maaşı zammı için sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar…

En düşük emekli maaşlarında yeni tablo! SGK uzmanı müjdeli haberi verdi

Bu yıl zam üstüne zam yapılan emekli maaşı için yine ve yeniden zam yapılacağı haberleri geldi. Ülkemizde yaşayan milyonları aşkım emekli vatandaşın dört gözle beklediği zam açıklamasında yeni gelişmeler yaşandı. Detaylar haberimizde…

işçi

SGK UZMANI ALİ TEZEL ‘ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN’ DİYEREK DUYURDU: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA RAKAM NETLEŞTİ

SGK uzmanı Ali Tezel, temmuz ayında en düşük emeklilik artış oranını açıkladı Milyonlarca emekli, enflasyon ve sosyal güvenlik primlerindeki farkın temmuz ayında maaşlarına yansımasını merakla bekliyor. Yüksek enflasyon nedeniyle satın alma güçleri düşen emekliler, hükümetten gerekli düzenleme ve iyileştirmeleri yapmasını talep ediyor. SGK uzmanı Ali Tezel, artışın en düşük emekli maaşı düzeyine göre belirleneceğini açıkladı.

REFAH PAYI GELİYOR

Hükümete yakın kaynaklar artış konusunda son derece temkinli bir tutum sergilerken, emekliler önceki yıllardan farklı olarak temmuz ayındaki artışı büyük bir dikkatle bekliyor. Enflasyonun gölgesinde yaşayan emekli vatandaşlar, maaş artışının geçimlerine nasıl katkı sağlayacağını merakla izliyor.

Türkiye'deki yüksek enflasyon, emeklilerin satın alma gücünü giderek azaltıyor. Milyonlarca emekli temmuz ayında gelecek maaş artışını sabırsızlıkla bekliyor. Emekliler enflasyon farklılıkları ve artan faiz oranlarının yanı sıra toplumsal bir pay da talep ediyor. Sosyal payın artması durumunda emekli maaşlarının daha da ciddi oranda artabileceğine inanılıyor.

YÜZDE 25 ORANINDA BİR ZAM YAPILACAK

Tezel, temmuz ayında emeklilere geçen yıl olduğu gibi yüzde 25 oranında zam yapılacağını, bu yıl sosyal paylaşımın mümkün olmayacağını açıklamıştı. Maliye ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sıkılaştırıcı para politikası nedeniyle emeklilerin önceki artışı yakalayamayacaklarını belirten Tezel, asgari emekli maaşının 12 bin 500'e çıkarılacağını öngördü.