En düşük emekli maaşına hükümet ayarı geliyor! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi!

Emekli bireyler için önemli bir gelişme söz konusu. Emeklilik maaşlarının ne kadar olacağına dair merak edilen sorulara cevap niteliğinde bir açıklama, alanında uzman bir kişi tarafından yapıldı.

En düşük emekli maaşına hükümet ayarı geliyor! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi!

Emeklilik maaşlarının gelecekteki seviyesi, emekli topluluğu arasında sıkça gündeme gelen bir konu. Beklenen maaş zammıyla ilgili gözler, uzmanlara çevrilmiş durumda. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, emekli maaşlarına ilişkin yaptığı açıklamada dikkat çeken rakamlar paylaştı. İşte o rakamlar ve Kurtuluş'un değerlendirmelerinin detayları...

emekli maaşı

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emeklilerin merakla beklediği sorunun cevabı, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş tarafından verildi. En düşük emekli aylığının ne kadar olacağına dair yapılan açıklama ve belirtilen miktar şöyle:

"Altıncı ayın sonunda beklenen enflasyon oranının yüzde 25’ler civarında olacağı kanaatindeyiz. Enflasyonun üzerine 5-6 puanlık bir refah payı yapılacağını ve SSK, Bağkur emeklisinin maaşlarına yüzde 30’un üzerinde bir zam yapılacağını değerlendiriyorum. Enflasyon yüzde 25 oranında gerçekleşirse yüzde 5-6 puanlık bir refah payı artışı SSK ve Bağkur emeklileri için söz konusu olacaktır. En düşük emekli maaşı için tahminim şu: Refah payı ile beraber belirlenecek oranda bir artış yapılacaktır. Yaklaşık olarak en düşük emekli maaşının 13 bin TL civarında belirleneceği kanaatindeyim."

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'un öngörülerine göre, emeklilik aylığının alt limiti 13 bin lira olarak belirlenecek.