En Çok Kazandıran Meslekleri Listeledik! Bu Meslekler Sizi Zengin Edebilir

Yüksek iş bulma oranına sahip meslek dallarıyla geleceğinizi güvence altına alın! Tercih listenize eklemeniz gereken en kazançlı ve istikrarlı meslekler burada!

En Çok Kazandıran Meslekleri Listeledik! Bu Meslekler Sizi Zengin Edebilir

Öğrencilerin büyük bir amacı, iyi bir bölümden mezun olmaktır. Üniversite sınavını geride bırakan ve tercih yapmak isteyen öğrenciler, meslek araştırmalarına devam etmektedir. Türkiye koşullarında öne geçmek isteyen öğrenciler, tercih listelerinde mutlaka bu meslek dallarına yer vermeleri gerekmektedir. İşte iş bulma oranı en yüksek olan meslek dalları...

TÜİK tarafından açıklanan Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri, 2022 yılına ait verileri kapsamaktadır. Bu verilere göre, aylık ortalama kazançları en yüksek olan bölümler belirlenmiştir. Lisans mezunlarının kazanç durumlarına bakıldığında, aylık ortalama kazançları en yüksek olan 5 bölüm ön plana çıkmaktadır. İşte iş bulma oranı en yüksek olan meslek dalları...

Hangi Bölüm Daha Fazla Kazandırıyor?

2023 yılında üniversite tercihi yapacak olan öğrenciler, araştırmalarını hızlandırmıştır. Hangi bölümün daha avantajlı olduğu merak edilen bir konudur. Mezun olduktan sonra iş bulma oranı en yüksek olan bölümler tek tek açıklanmıştır. En yüksek iş bulma oranına sahip 5 meslek şunlardır:

  1. Pilotaj
  2. Uçak mühendisliği
  3. Matematik mühendisliği
  4. Havacılık elektrik ve elektroniği
  5. Uçak bakım ve onarım

Ön Lisans Okuyacaklar Hangi Bölümü Tercih Etmeliler?

Önlisans bölümlerine yer verecek olan öğrenciler için önemli açıklamalar yapılmıştır. Bölümlerin iş bulma ve kazanç ortalamalarına göre en çok tercih edilen meslekler belirlenmiştir. Aylık ortalama kazancı en yüksek olan 5 bölüm ise şunlardır:

  1. Polis meslek eğitimi
  2. Perakende satış ve mağaza yönetimi
  3. Uçak teknolojisi
  4. Marka iletişimi
  5. Elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtımı

Bu meslek dalları, işsizlik riskini azaltan ve yüksek kazanç imkanı sunan alanlardır. Öğrencilerin tercih listelerine mutlaka bu meslek dallarını eklemeleri önemlidir. İş bulma oranı yüksek olan meslekler, gelecekteki kariyerlerine daha iyi bir başlangıç yapmalarını sağlayacaktır.