Emeklinin Bayram ikramiyesi zamlandı!

Milyonlarca emeklinin merak içinde beklediği bayram ikramiyesine yapılacak zam kesinleşti. AK Parti Grup Başkanvekilli Mustafa Elitaş bayram ikramiyesinin 2 bin lira olduğunu açıkladı.

Emeklinin Bayram ikramiyesi zamlandı!

Emeklinin Bayram ikramiyesi zamlandı

Milyonlarca emekliye yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerine zam geldi.  AK Parti Grup Başkanvekilli Mustafa Elitaş bayram ikramiyesinin 2 bin lira olduğunu açıkladı. 

Bayram ikramiyesi 2 bin lira oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında açıklamada bulunmuştu. Bilgin, 15 milyon emekli vatandaşın yaralandığı bayram ikramiyelerine bu sene zam yapılacağını duyurmuştu. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye yükseltimesinden sonra 1.100 TL olan bayram ikramiyeleri de 2 bin liraya çıkarıldı.

Elitaş'ın açıklamaları şöyle:

"Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tasarrufu ifade ettik. Cumhurbaşkanımız bayram ikramiyelerinin 2'şer bin lira olması müjdesini kamuoyu ile paylaşın diyerek ifade ettiler. Yani ramazan bayramı için 2 bin lira, kurban bayramı için 2 bin lira ikramiye verilecek. 900 TL zam yaptık.

Kanun teklifi TBMM'de yasalaşıp Cumhurbaşkanının yayımladığı andan itibaren Türkiye'de 7500 TL altında ikramiye olmayacak. Bizim 10 bin TL maaşımız vardı, niye artırmıyorsunuz diyenler var. Emekli maaşı, sosyal güvenlik çatısında olan herkesi kapsıyor.

Emekli maaşı herkes için geçerli. Devlet memurlarının en düşük emeklisi 12 bin küsür lira alıyorlar. BAĞ KUR'lu 9 bin gün prim ödemesine rağmen oraya en düşük ifadesini koymasak, birinci dereceden emekli olan BAĞ KUR'lu 2 bin lira maaş alacaktı. EYT'liler 5 bin ve 5975 gün prim alıyorlar. 5500 ile 7900 arasında maaş alıyorlar."