Emeklileri isyan ettiren karar! SGK o emeklilerin maaşından bu miktarı kesecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından evrakta sahtecilik yapan emeklilere kötü bir haber verildi. Sahte işyeri üzerinden kayıt ibraz ederek emekli maaşı alanların başvuru kararı açıklandı.

Emeklileri isyan ettiren karar! SGK o emeklilerin maaşından bu miktarı kesecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz günlerde yurt dışında çalışarak Türkiye'de emekli olma hakkı kazananlarla ilgili bir gelişmeyi duyurdu. Sahte sigorta yaptırarak emekli olanlara soruşturma açıldı.

SGK'DAN UYARI

SGK, Türkiye'de çalışmasa dahi işlem gören yabancı uyrukluların emekli maaşlarını kontrol etmeye başladı. SGK yetkilileri, soruşturma sonucunda emekli maaşı kesilenlerin sayısının arttığını söyledi. Bu durum emeklilik kesintilerinin artış yapılarak devam edeceğini göstermekte.

Emeklileri isyan ettiren karar! SGK o emeklilerin maaşınından bu miktarı kesecek!

EMEKLİ MAAŞI AZALACAK

Emeklilerin belirtilmiş olan bazı noktalar konusuna dikkat etmesi gerekmektedir. SGK, daha önceki dönemlerde yaptığı açıklamalarda aylıklarla ilgili her türlü olumsuz durumu sıralamıştı. Dolayısıyla SGK değişikliklerinin bildirilmemesinin dışında sahte sağlık hizmetleri ile aylık ödemelerin kullanılması ya da boşanma nedeniyle gelir elde eden ve boşanmış eşle birlikte yaşayan kişilerin emekli maaşlarının kesilmesine yol açacaktır.