Emeklilere kaymak gibi 7000 TL zam! Maaşa göre cüzdan dolacak

Temmuz ayında, 17 milyon emekliyi sevince boğacak büyük bir zam haberi geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yapılan tarihi açıklamaya göre, emeklilere tam 7.002 TL tutarında bir artış yapılacak.

Emeklilere kaymak gibi 7000 TL zam! Maaşa göre cüzdan dolacak

Temmuz ayı emekli maaşlarına yapılacak olan ekstra zam ile ilgili heyecan verici bir gelişme yaşandı! TBMM, emeklilerin yüzünü güldürecek tarihi bir artışa imza attı.

Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun teklifiyle, 5510 Sayılı Kanun’da değişiklik öngören yasa teklifi meclise sunuldu. Bu teklif, Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen bayram ikramiyesinin en az emekli maaşının yarısı kadar olmasını ve en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında kalmamasını sağlayacak bir düzenlemeyi içeriyor. Eğer bu düzenleme kabul edilirse, Temmuz ayında emekli maaşları asgari ücrete yükselecek ve en düşük emekli maaşı 17.002 TL’ye çıkacak, böylece emekliler tek seferde 7.002 TL’lik bir zam almış olacak.

EMEKLİYE ZAM

EMEKLİLERE BÜYÜK ZAM MÜJDESİ: 7.002 TL ARTIŞ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden gelen tarihi bir kanun teklifi, 17 milyon emekliyi sevince boğdu. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile emeklilere hem maaş zammı hem de bayram ikramiyesinde artış yapılacak.

MADDELERİN İÇERİĞİ

Bayram İkramiyesi Düzenlemesi: Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda emeklilere ödenen bayram ikramiyesi, en düşük emekli aylığının yarısından az olmamak kaydıyla verilecek.

Asgari Ücret Kriteri: Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ve aylıklar ile birlikte yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında asgari ücretten az olamayacak.

Ölüm Sigortası: Ölüm sigortasından yapılan ödemeler, hak sahiplerinin hisseleri oranına göre belirlenen tutardan az olamayacak.

Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda en düşük emekli aylığı 17.002 TL’ye yükseltilecek ve emekliye bayram ikramiyesi 8.501 TL olacak. Bu müjdeli haber, milyonlarca emekli için büyük bir adım anlamına geliyor!