Emeklilere 5000 TL pazar market parası! Emekliler düğün bayram edecek

Seçim vaadi olarak 5 bin TL desteği gündemdeydi. Bu sözün yerine getirileceği konusunda bir gelişme yaşandı. İşte detaylar..

Emeklilere 5000 TL pazar market parası! Emekliler düğün bayram edecek

Üsküdar Belediyesi, emeklilerin maddi sıkıntılarına çözüm bulunması yönünde önemli bir adım atıyor. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın kampanya vaatlerinden biri olan “emeklilere pazar desteği” somut olarak hayata geçiriliyor.

Emeklilerin maaş artışlarına rağmen geçim sıkıntısı çektiğini dikkate alan Üsküdar Belediyesi, emeklilere 5 bin TL'lik piyasa desteği sağlayacak. Bu destek, emeklilerin alışveriş yapmasını ve temel gıda ihtiyaçlarını karşılamasını kolaylaştıracak. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın bu desteği hayata geçirme kararlılığı belediyede başlatılan girişimlerle somutlaştı. Emeklilere yönelik bu desteğin Üsküdar Belediyesi Meclisi tarafından onaylanması halinde yürürlüğe gireceği bildirildi. Bu hamlenin, yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve emeklilere maddi destek sağlanması yönünde önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.

CHP'Lİ BELEDİYELER İÇİN ÖRNEK HAMLE

Emeklilere yönelik piyasa parası projesinin Üsküdar kentinde hayata geçirilmesinin ardından bu projenin örnek olması amacıyla tüm CHP'li büyükşehir belediyelerinde uygulanacağı belirtildi. Üsküdar Belediyesi tarafından yürütülen bu projenin kademeli olarak İstanbul, Ankara ve CHP'li diğer belediyelerde de uygulanabileceğini de belirtmek gerekiyor.

Emeklilere 5000 TL pazar market parası

Hükümet de destek vermeye hazırlanıyor!

Emeklilere yönelik yeni destek tedbirleri hazırlandığı bilgisine ulaşıldı. Mayıs ayında yürürlüğe girmesi planlanan politika, emeklilerin maddi sıkıntılarının hafifletilmesini amaçlıyor. Emeklilik maaşına ilişkin ikinci aşamanın ve detaylı değerlendirmenin Temmuz ayında yapılması bekleniyor. Bu destek paketinin detayları aşağıdaki gibidir;

Bu destek paketi özellikle düşük gelirli emeklileri hedef alıyor ve tüm emeklileri kapsayan tedbirleri içeriyor. Emeklilere yönelik destek, bölgenizin ihtiyaçlarına göre uyarlanır. Büyük şehirlerin sakinleri kira sübvansiyonu alırken, diğer eyaletlerin sakinleri doğal gaz, kömür, elektrik ve su şeklinde sübvansiyonlar alıyor. Temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik tedbirler alınacak ve özellikle en düşük maaşlı emeklilere destek verilecek. Bu desteğin miktarı hane gelirine göre değişmektedir.

Emeklilere alışveriş desteği de sağlıyoruz. Asgari ücret alan emeklilere her ay belli miktarda yüklü alışveriş kartları verilerek anlaşmalı mağazalardan indirimli fiyatlarla alışveriş yapmalarına olanak sağlanıyor.

Destekler hangi kalemlerde olacak?

Düşük gelirli emekli vatandaşların doğalgaz ve elektrik faturalarının azaltılmasına yönelik çalışmalar da dahil olmak üzere enerji sektöründe de yardım sağlanıyor. Ayrıca kira desteği de sağlanacak. Büyük şehirlerde kiralık konutlarda yaşayan emeklilere özel destek planlanıyor.

Yerel yönetimler ile iş birliği yaparak yeni destekler de sağlanacaktır. Ayrıca su faturalarında indirim ve ulaşım yardımı gibi avantajlar da sunulması düşünülüyor. İletişim hizmetlerinin aha ekonomik kullanabilmeniz için özel indirim oranları uygulamaya koyulacak.

Ayrıca ülkelerarası seyahatlerde özel indirimler sunulacak ve emeklilerin seyahatini teşvik edecek tedbirler alınacak. Emeklilerin kültürel ve sanatsal etkinliklerden daha fazla yararlanabilmeleri için indirim ve promosyonlar sunuluyor.

Tatile çıkma imkanı olmayan emeklilere de kolaylıklar sağlanıyor. Kamuya ait sosyal tesislerin emeklilere açılması, turizm işletmeleriyle işbirliği yapılarak özel indirimler sunulması gibi önlemler alındı. Temmuz ayında SSK ile Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranında zam alırken, memur emeklileri de zam alacak. Plan, sosyal yardım yükünün masaya yatırılarak bütün emeklilere destek verilmesini amaçlıyor.