Emekli maaşlarında netlik sağlanıyor! En düşük emekli maaşı için şok edici bir rakam açıklandı

Tablo netleşiyor! En düşük emekli maaşı için tahminler yapılıyor. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra memur ve emekliler merakla zam oranlarını bekliyor. Ekonomistler enflasyonun iki katı artış olabileceğini öngörüyor. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkabilir.

Emekli maaşlarında netlik sağlanıyor! En düşük emekli maaşı için şok edici bir rakam açıklandı

Asgari ücrete yapılan zamın ardından gözler memur ve emekli maaşlarında. TBMM'nin bayramdan sonra yapacağı çalışmalarla ilgili düzenlemeler beklenirken, memur ve emekli maaşları için tahminler de ortaya çıkmaya başladı.

Ekonomist Muhammet Bayram'dan Memur ve Emekli Maaşları ile İlgili Tahmin

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili tahminde bulundu:

"Asgari ücrete yapılan zam sonrasında, memur ve emeklilerimiz kendi zamlarını merak etmeye başladı. Asgari ücrete yapılan zam, enflasyonun iki katı şeklinde gerçekleşti. Mayıs ayında enflasyon oranı yüzde 15.26 idi. Haziran ayında enflasyonun yüzde 17-18 civarında olması bekleniyor.

para-2.webp

Enflasyonun İki Katı Artış Olabilir

Bir önceki dönemde, memur ve emeklilere enflasyonun iki katı kadar zam yapılmıştı. Bu dönemde asgari ücrette de enflasyonun iki katı bir artış gerçekleşti. Yüzde 34'lük bir artış yapıldı ve bu, asgari ücrette geçen döneme göre yüzde 107'lik bir artışa denk geldi.

En Düşük Maaş 10 Bin TL Olabilir

Emeklilerimiz mart ayında merakla beklemekteydi, zira ara bir dönemde en düşük emekli maaşının 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarılması konuşuluyordu. Bu düzenleme Meclis'e sevk edilecektir. Kademeli bir şekilde, 7500 TL'nin üzerinde maaş alanlara bir zam yapılacak. En düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkacağını düşünüyorum."