Emekli Maaşlarına Kademeli Artışla Yeni Zam Tablosu Sürprizi! Emeklileri Sevince Boğacak Haber Geldi!

Emekli maaşlarına yapılacak kademeli artış formülü hayata geçiyor. 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanacak enflasyon oranları, maaşlara uygulanacak yeni zam oranını netleştirecek. İşte, merak edilen yeni hesaplamalar...

Emekli Maaşlarına Kademeli Artışla Yeni Zam Tablosu Sürprizi! Emeklileri Sevince Boğacak Haber Geldi!

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zamı bekliyor. Gözler, 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanacak enflasyon oranlarına çevrildi. Bu oranlar, emekli memur maaşları için belirleyici olacak.

TV100'de yer alan habere göre, 2023 Temmuz ayının ilk haftasında maaşlara yapılacak zam oranı netleşecek. Emekli ve memur maaşları için altı aylık geçerlilik süresine sahip yeni rakamlar belirlenecek. Hatırlanacağı üzere, memur maaşları en düşük 22 bin TL olarak açıklanmıştı.

Seyyanen Zam ve Oransal Artış Planı

Emekli maaşlarına seyyanen zam ve oransal artış formülleri masada bekleniyor. Planlara göre, emekli maaşlarına yüzde 35 ile 45 arasında bir zam uygulanması hedefleniyor.

para-4.webp

2023 Haziran Enflasyon Oranları Ne Zaman Açıklanacak?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verileriyle ilgili yaptığı beklenti anketi, 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 3,91 olarak gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için en düşük beklentisi yüzde 2,25, en yüksek beklentisi ise yüzde 4,85 aralığında yer aldı.

Haziran ayı enflasyon beklentilerine göre (yüzde 3,91), bir önceki ay yüzde 39,59 olan yıllık enflasyonun yüzde 38,20'ye düşeceği hesaplanıyor.

2023 Haziran Enflasyon Oranı Ne Olacak?

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi haziranda yüzde 47,32'den 42,07'ye geriledi.

Tüketici Fiyat Endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04 artış göstermişti.

AA Finans'ın haziran ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde 19,76 olarak hesaplandı.