Emekli maaşını ayın 17-18-20-21-1'inde alanlar dikkat! Maaş takvimi son dakika değiştirildi

Emekliler, maaşlarına ek olarak her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen bayram ikramiyeleriyle tekrar tekrar mutluluğun zirvesine ulaşıyorlar. Geçen yıla göre bu yıl P artışla 3 bin TL’ye çıkan emekli ikramiyesi, emekliler için bayram sevincinin müjdecisi olmuştur. Yine de, herkesin sabırsızlıkla beklediği Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. İşte son gelişmeler ve vatandaşların beklentileri…

Emekli maaşını ayın 17-18-20-21-1'inde alanlar dikkat! Maaş takvimi son dakika değiştirildi

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte, emekliler için en önemli meselelerden biri bayram ikramiyelerinin ödeme zamanı oluyor. Geçen yılın deneyimlerine bakarak, bu yıl için ödeme programı hakkında öngörüler yapılabilir.

2023’te Ramazan Bayramı’ndan önce yapılan ödemeler gibi, bu yıl da emeklilerin ikramiyeleri bayramdan önce hesaplarına aktarılmıştı. 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı düşünüldüğünde, 10-14 Haziran arasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli olanların hesaplarına ikramiyelerin yatırılması öngörülüyor. Fakat, resmi bir duyuru olmadan bu tarihlerin doğruluğunu teyit etmek için beklememiz gerekecek.

emekli bayram ikramiyesi

Kurban Bayramı’na denk gelen emekli maaş ödemeleri de bu heyecan verici döneme ayak uydurarak erkene çekilebilir. Normalde maaş ödemeleri için belirlenen tarihlerin, bayram tatili nedeniyle öne çekilmesi, emeklilerin bayram öncesinde maddi olarak daha rahat bir döneme girmelerini sağlayabilir. 

Bu durumda, Haziran ayı içerisinde yapılması planlanan emekli maaş ödemelerinin, 17 Haziran’dan önce gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Ancak, net bir bilgiye ulaşabilmek için resmi açıklamaların yapılmasını beklemekte fayda var.

emekli bayram maaşları

Emekliler, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri ile ilgili heyecan içindeler. Geçtiğimiz yıla göre artırılan ikramiye tutarı, emeklilerin maddi sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletecek nitelikte. Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olan bu ikramiye, emeklilerin bayram sevincine bir katkı daha sunacak.