Elinde parası olan kuyumcuya koşacak! Bu rakamı kaçıran yıl boyu dizlerini döver

Paranız varsa bu rakamları mutlaka değerlendirin! Tüm detaylar haberimizde.

Elinde parası olan kuyumcuya koşacak! Bu rakamı kaçıran yıl boyu dizlerini döver

Altın piyasasındaki hareketlilik son hızıyla devam ediyor! Bu rakamları kaçıran çok üzülür! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN PİYASASINDAKİ HAREKETLİLİK

Geçtiğimiz Cuma günü dolar kuru ve ONS altın fiyatından etkilenerek artış gösteren gram altın fiyatları yüzde 0.3 artışla 1.961 TL'den işlem görerek günü kapatmıştı. Ama yeni haftayla birlikte gram altın düşmeye başladı ve fiyatlar 1.950 TL seviyelerine düştü. Çeyrek altın 3 bin 270 TL, Cumhuriyet altını 13 bin 310 TL'den işlem görüyor. Piyasa uzmanları ABD Merkez Bankası faiz indirme beklentilerinin düşmesinin altın talebini olumsuz etkilediğini söylerken ABD enflasyon verilerinin piyasayı hareketlendirmesi bekleniyor. 

altında alım fırsatları başladı

Dünya genelindeki önemli merkez bankaları enflasyonla mücadele edebilmek için şahin politikalar izlemeye 2 sene boyunca devam etti ancak faiz indirimleriyle ilgili belirsizlik sürüyor. FED Mart ayı toplantısında faiz indirimi yapması ile ilgili beklentiler piyasalar tarafından heyecanla bekleniyor. Ülke içinde nakit dengesi, yurt dışında Euro bölgesinde işsizlik oranı ve perakende satış verileri takip edilecek. Teknik anlamda ONS fiyatlarında 2 bin 20 ve 2 bin dolar seviyesinin destek, 2 bin 40 ile 2 bin 60 doların direnç seviyesi olduğu söyleniyor. Gram altında yaşanan fiyat düşüşleri yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için önemli alım fırsatları oluşturabilir. Bu sebeple bu fiyatları kaçırmamanız uzmanlar tarafından sık sık öneriliyor.

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.