Akaryakıt Fiyatları Tavan Yaptı! Motorine 20 Haziran Tarihinde Dev Zam!

Akaryakıt fiyatlarındaki artış devam ediyor. Motorin fiyatlarına bir kez daha zam yapılması bekleniyor. Döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki etkiler nedeniyle sürücüler zor günler yaşıyor. Motorin litre fiyatındaki zam, şoförlerin cep harçlıklarını olumsuz etkileyecek. Ekonomik belirsizliklerle boğuşan vatandaşlar, yakıt masraflarının artmasıyla mücadele etmek zorunda kalacak.

Akaryakıt Fiyatları Tavan Yaptı! Motorine 20 Haziran Tarihinde Dev Zam!

Döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış ne yazık ki akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 1 lira 64 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Buna göre son 12 günde motorine 4,37 TL zam gelmiş olacak.

benzinn.jpg

Yeni Zam Haberi

Son dönemlerde akaryakıta gelen peş peşe zamlara bir yenisi daha ekleniyor. 19 Haziran Pazartesi gecesinden bu yana motorin litre fiyatlarına 1 lira 64 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Zamların bu gece yarısından itibaren geçerli olması bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması Nasıl Gerçekleşiyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

akaryakit.jpg

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Aldı

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS, hakkında suç duyurusunda bulunulmasının ardından, sendikanın dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı.

Motorin Fiyatlarına Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak?

Gelmesi beklenen 1,47 TL'lik zammın gerçekleşmesi halinde motorin litre fiyatı İstanbul'da 23 TL 87 kuruş, Ankara'da 24 TL 80 kuruş ve İzmir'de 24 TL 41 kuruş olacak.