Ekmeğe görülmemiş zam geliyor! Bu fiyat vatandaşı aç bırakır

İstanbul ticaret odası 200 gram ekmek için şok bir fiyat teklifi sundu. Eğer kabul edilirse bir ekmek 1.25 zam alacak.

Ekmeğe görülmemiş zam geliyor! Bu fiyat vatandaşı aç bırakır

İstanbul ticaret odası ekmek için verdiği son karar ile ekmeğin fiyatını 10 TL olarak güncelledi. Bu durum özellikle dar gelirli ailelerin ekmek gibi temel bir ihtiyacı almasında sorun yaşamasına neden olacaktır. Özellikle fırıncılar odası tarafından verilen karar som görüşmelerin sağlanması ile kabul edildi. Artık halk ekmek fiyatlarının dışında tüm fırınlarda ekmek 10 TL olarak satılacak.

Ekmeğe görülmemiş zam geliyor! Bu fiyat vatandaşı aç bırakır

Ekmek 2024’de Bir Daha Zam Aldı!

Ekmek fiyatı 2024 yılına ilk giriş zamanı zam almıştı. 7 TL olan ekmek fiyatı 9 TL olarak satışa sunuluyordu. Ancak yapılacak olan son zam ile ekmek fiyatlarında %31.25 zam yapılacak. Bu durum ise ekmek fiyatının 10 TL olarak güncellemesini sağlayacak. 2024 yılının giriş zamanında emekli ve asgari ücretliler için yıllık tek bir zam yapılacağı haberi duyurulmuştu.

Durum böyle iken ekmek gibi önemli temel gıdalardan birinin bu denli bir artışı da özellikle dar gelirli ve emeklileri oldukça zorlayacaktır. Ama zam sadece ekmeğe yapılmıyor yaşanan enflasyon krizi nedeni ile undan tutun hemen hemen tün temel gıda ürünlerine belli oranlarda indirimler yapılıyor. Bu durum ise her geçen gün emekli ve asgari ücretlinin maaşlarının erimesine neden oluyor.