Eğlence Mekanları 1,5 Yıldır Kapalı - Sektör ve Turizm Destek Bekliyor...

2020 yılının Mart ayından bu yana kapalı olan eğlence mekanları, kendilerine yönelik destekleme müjdesi ve tedbirlerle açılma imkanı getirilmesini bekliyor.

Eğlence Mekanları 1,5 Yıldır Kapalı - Sektör ve Turizm Destek Bekliyor...

Koronavirüs pandemisinin ülkemizde görüldüğü Mart ayından bu yana kapalı tutulan ve bu süreçte en fazla kapalı kalan sektörler arasında kalan eğlence mekanları, Avrupa'daki ve diğer ülkelerdekine benzer kurallarla açılma müjdesi bekliyor.

Bahçesi, terası , açık alanı bulunan ve mesafe, hijyen kurallarını sağlamaya hazır olduklarını belirten eğlence mekanı işletmecileri, sürecin daha fazla uzaması halinde hem sektörlerinin büyük sıkıntıya gireceğini hem de turizmin bundan etkileneceğini belirtiyor.

Avrupa ve diğer turistik merkezlerden örnekler veren işletmeciler, eğlence alanları, birlikte vakit geçirilebilecek alanların kapalı olduğu alanlara turistlerin gelmesinin beklenmesinin doğru olmadığını iddia ederken, Polonya'da, İngiltere'de bazı kuralların esnetildiği ve kurallarla birlikte işletmelerin ekonomiye kazandırıldığını hatırlatıyor.

1 Haziran Sonrası için de Zor

Kulislerde , 1 Haziranın ardından sokağa çıkma kısıtlaması gibi kısıtlamaların daha da esnetilmesi, restoranlar , kafeler gibi iş yerlerinin müşteri kabul etmesine onay verilmesi konuşulurken. eğlence mekanlarında sosyal mesafenin sağlanmasının zorluk çıkarabileceği öne sürülüyor.