e-Devlet formu açıldı! Başvuran dar gelirlilere 3500 TL yakacak yardımı yapılacak

Şartı taşıyan herkese 3 bin 500 TL doğalgaz desteği verilecek! Tüm detaylar haberimizde.

e-Devlet formu açıldı! Başvuran dar gelirlilere 3500 TL yakacak yardımı yapılacak

İhtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz desteği müjdesi! 3 bin 500 TL'ye yükseldi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

3 BİN 500 TL DOĞALGAZ DESTEĞİ

PTT tarafından yapılan son duyurulara göre hak sahibi vatandaşlara kış aylarında doğalgaz desteği verilecek. Destekten faydalanabilecek vatandaşlar da açıklandı. Kış aylarında vatandaşların yüksek faturalar sebebiyle sıkıntı yaşamaması için 438 TL ile 3 bin 500 TL aralığında doğalgaz faturası desteği veriliyor. Fatura destekleri yalnızca ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. Vatandaşlar başvuruları onaylandıktan sonra ödemelerini PTT şubelerinden kolaylıkla alabiliyor. 

doğalgaz yardım desteği şartları belli oldu

Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girerek başvuru formunu oluşturduktan sonra yapılabiliyor. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa şifrelerinizi PTT üstünden alabilirsiniz. Doğalgaz destek ödemeleri başvurular onaylandıktan sonra başlıyor. Başvuru yapmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, doğalgaz arzı sağlanan bir yerde ikamet ediliyor olması, doğalgaz aboneliği olması gibi şartların taşınması gerekiyor. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından hak sahipliği kararı çıkmış olması gerekiyor. Kronik hastalığı olan ya da cihaza bağlı yaşayan vatandaşlara da yüzde 5 oranında ek bir ödeme daha yapılacak. Vatandaşların başvuru yaparken sağlık raporlarını da ibraz etmeleri gerekiyor.