Düşük ve Orta Gelirlilere Enflasyon Yardımı: 11 Milyon Kişiye Destek Geliyor!

Kanada hükümeti, yüksek enflasyona karşı düşük ve orta gelirli vatandaşları korumak amacıyla bir yardım paketi hazırladı. Bu yardım paketiyle birlikte Türkiye'de olduğu gibi dünya genelinde düşen alım gücü ve günlük yaşam zorluklarına çözüm aranıyor. İşte detaylar:

Düşük ve Orta Gelirlilere Enflasyon Yardımı: 11 Milyon Kişiye Destek Geliyor!

Kanada Gelir İdaresi (CRA) tarafından yapılan açıklamaya göre, enflasyon yardımından yararlanmaya uygun olan Kanadalılar, 5 Temmuz tarihinde ödemelerini alabilecekler. Bu yardımdan enflasyonun etkisinden dolayı düşük ve orta gelir grubunda bulunan yaklaşık 11 milyon Kanadalı yararlanacak.

Artan Gıda Enflasyonuna Odaklanan 'Satın Alınabilirlik Önlemi'

Artan gıda enflasyonunu dengelemek için alınan önlemler kapsamında, düşük ve orta gelirli Kanadalılar için banka hesaplarına para yatırılacak. Bu önlemle birlikte toplamda 11 milyon kişiye yardım sağlanacak.

para-emekli.webp

Yardım Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Yardım ödemeleri, 2021 ve 2022 yıllarına ait gelir beyanlarına dayanarak hesaplanacak. Aşağıdaki şekilde ödemeler gerçekleştirilecektir:

  • Çocuksuz yalnız yaşayanlar için 234 Kanada doları
  • Çocuksuz evli çiftler için 306 Kanada doları
  • Evli veya yalnız yaşayan bir çocuklu aileler için 387 Kanada doları
  • İki çocuklu aileler için 467 Kanada doları
  • Üç çocuklu aileler için 548 Kanada doları
  • Dört çocuklu aileler için 628 Kanada doları

Yardım Paketi İçin Ayrılan Bütçe

Artan gıda faturalarını dengelemek amacıyla açıklanan yardımlar için federal bütçeden 2,5 milyar dolarlık bir ödenek ayrıldı. Bu şekilde Kanadalılar, yaşadıkları mali zorlukları hafifletmek adına desteklenmiş olacaklar.

Enflasyonun Düşürülmesi İçin Alınan Tedbirler

Hükümet, 2022 Temmuz ayında kaydedilen yüzde 8,1'lik enflasyon oranının düşürülmesi için önlemler almaktadır. Bu önlemler sayesinde Kanada'daki yıllık enflasyon oranı, 2023 Mayıs ayında uygulanan tedbirlerle birlikte yüzde 3,4'e düşerek 2021 Haziran ayından bu yana kaydedilen en düşük seviyeye gerilemiştir.

Yüksek enflasyonla mücadele etmek ve düşük ve orta gelirli Kanadalıların yaşam standartlarını korumak amacıyla yapılan bu yardım paketi, milyonlarca insanın ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir adım olmuştur. Kanada hükümeti, vatandaşlarına destek olmaya devam edecektir.