Dünya Bankası, Depremzedeler İçin 1 Milyar Dolarlık Finansman Paketi İçin Kararını Verdi!!

Dünya Bankası, Maraş depremlerinden etkilenen bölgelerde kırsal konutların ve kamu hizmetlerinin yeniden inşası için Türkiye'ye 1 milyar dolarlık finansman sağlıyor. Toplumun iyileşmesi ve güçlenmesi için büyük bir destek adımı atılıyor.

Dünya Bankası, Depremzedeler İçin  1 Milyar Dolarlık Finansman Paketi İçin Kararını Verdi!!

Dünya Bankası, Türkiye'ye sağlanacak 1 milyar dolarlık finansmanı onaylayarak, Maraş depremlerinden etkilenen bölgelerde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin tekrar tesisine yardımcı olmayı hedefliyor.

Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi: Sağlık Hizmetlerinin Yeniden Tesis Edilmesine ve Altyapının Yeniden İnşasına Yardım

Dünya Bankası tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi"nin sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edilmesine ve hasar gören veya tahrip olan belediye altyapısının yeniden inşasına yardımcı olacağı belirtiliyor.

deprem-zede.jpg

Proje Faaliyetleri 11 İli Kapsayacak

Açıklamada, depremden en fazla etkilenen ve yaklaşık 14 milyon insanın bulunduğu 11 ili kapsayan proje faaliyetlerinin gerçekleştirileceği vurgulanıyor. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez'in görüşlerine de yer verilen açıklamada, Dünya Bankası'nın depremlerin gerçekleştiği günden bu yana Türkiye'ye destek olduğu ve afet riski yönetimi ile doğal afet sonrası yeniden inşa alanlarında deneyimlerini ve uzmanlık birikimini paylaştığı ifade ediliyor.

Lopez, "Bu devasa yıkım sonrasında devam eden çabaların birkaç yıl süreceğini ve önemli miktarlarda kaynak gerektireceğini iyi biliyoruz. Bu yolculukta, Türkiye'nin yanında olacağız ve etkilenen toplulukların yeniden inşasına yardım edeceğiz" şeklinde konuştu.

En Büyük Finansman Paketi: 1 Milyar Dolarlık Destek

Yapılan açıklamada, Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi kapsamında 1 milyar dolarlık finansmanın onaylandığı ve bu miktarın Dünya Bankası tarafından Türkiye'ye sağlanan en büyük finansman paketi olduğu belirtiliyor.

Projenin ana hedefleri arasında belediye altyapısının ve sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edilmesi yanı sıra kırsal konutların inşa ve iyileştirilmesi de yer alıyor. Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu kaliteli konutlar ve temel kamu hizmetlerinin tekrar sağlanması, projenin öncelikli amaçları arasında bulunuyor.