Döviz Sahipleri İçin Önemli Bir Karar! İşte alınan son kararlar!

Cumhurbaşkanı Kararıyla döviz mevduat hesaplarında stopaj oranı yüzde 25'e yükseldi. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat Hesabı için stopaj istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı. Döviz sahipleri için önemli değişiklikler ve yeni planlamalar gerekli olabilir.

Döviz Sahipleri İçin Önemli Bir Karar! İşte alınan son kararlar!

Türkiye'deki döviz mevduat sahiplerini ilgilendiren önemli bir karar alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı %25'e yükseltildiği duyuruldu. Bu karar, döviz sahipleri üzerinde etkili olacak ve finansal planlamalarını yeniden gözden geçirmelerini gerektirecektir.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı için Stopaj İstisnası Uzatıldı

Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat Hesabı'na uygulanan stopaj istisnasının da yıl sonuna kadar uzatıldığı belirtildi. Bu durum, yatırımcıların döviz mevduatlarını koruma altına alma fırsatını devam ettirecektir. Ancak, uzatılan süre sonunda stopaj istisnasının devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmamıştır.

para-2-002.webp

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin net uluslararası rezervlerinin geçen hafta 8,5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydettiğini belirtmişti. Şimşek, "Rasyonel politikalara dönüş, kademeli olarak devam edecek" diyerek Kur Korumalı Mevduat Hesabı'na uygulanan stopaj desteğinin yıl sonuna kadar uzatılacağını duyurmuştu.

Stopaj Nedir?

Stopaj, gelir vergisi sisteminde maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde kullanılan bir yöntemdir. Gelirin elde edilmeden önce vergi kesilerek ödenmesini sağlar. Bu yöntem, gelir veya kurumlar vergisi ödemesi gereken bir kazancın elde edilmesi aşamasında, ödeme yapan tarafından belirlenen oranlar üzerinden tutulan bir miktarın, kazancın sahibi adına ve peşin vergi olarak vergi dairesine yatırılmasıdır.