Doların ateşi yükselecek! Dünyaca ünlü bankanın dolar tahmini piyasaları darmaduman etti

HSBC stratejistlerinden Murat Toprak ile Charotte Ong'un yayımladıkları notta, USD/TL'nin yıl sonuna kadar 33 dolar seviyesine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu. Toprak ve Ong, Türk lirasının yıl sonuna kadar orta düzeyde değer kazanarak 33 liraya çıkmasını beklemeye devam ettiklerini söyledi.

Doların ateşi yükselecek! Dünyaca ünlü bankanın dolar tahmini piyasaları darmaduman etti

HSBC'de strateji değerlendirmeleri yapan Murat Toprak ile Charotte Ong'un ortak yayımladıkları raporda raporda USD/TL'nin yıl sonuna kadar 33 dolar seviyesine ulaşabileceği öngörüsü yer aldı.

HSBC'nin değerlendirmesi, Türk lirasındaki devalüasyonu sınırlama stratejisinin işe yaradığını ve para politikasının döviz kazançlarını destekleyerek dolarizasyonu sınırlandırdığını ortaya koydu. Stratejistler, 2023 ortasından itibaren büyük bir faiz artışının, taşıma dinamiklerini lira lehine değiştirdiğini vurguladı.

Dünyaca ünlü bankanın dolar tahmini

Raporda ayrıca lira mevduat faiz oranlarının keskin bir şekilde arttığı ve reel getiriler negatif kalırken enflasyonun düşmesiyle lira mevduatların daha cazip hale gelebileceği belirtildi. Raporda, reel faiz oranlarındaki gelişmelerin lira açısından önemli bir odak noktası olacağı belirtilirken, kredi büyümesinde meydana gelen yavaşlamanın iç talep durumunu zayıflatabileceği ve cari açığı daraltabileceği öngörüsü yapıldı. Bu durumun liranın kırılganlığını azaltabileceğine dikkat çekildi.