Dolar ve altında son perde! O tarihi bekleyenler paraya para demeyecek

İslam Memiş tüm yatırımcıları uyardı! Borsa İstanbul'da yükselme bekleniyor! Ayrıntılar haberimizde...

Dolar ve altında son perde! O tarihi bekleyenler paraya para demeyecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılının ilk haftasında altın ve dolar yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. Memiş'in değerlendirmelerine göre, BIST 100 endeksi için fırsatların yüksek olduğu bir hafta yaşanabilir. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni yıla yüzde 0,96 yükselişle 7.542,25 puandan başlamasıyla birlikte, Memiş, 7 bin - 7 bin 500 puan aralığını takip etmenin önemine vurgu yaptı.

Dolar/TL kuru konusunda ise Memiş, "29,66 lira seviyesinden haftaya başladı" diyerek ocak ayında 30 liranın normalleşeceğini belirtti. Ayrıca, yıl içerisinde 45 lira seviyesinin test edilme olasılığını beklediğini ifade etti. Altın piyasasında ise bu hafta 2.030-2.060 lira aralığını takip edeceğini söyleyen Memiş, yılın ilk çeyreğinde 2.150 lira, yıl içinde ise 3 bin lira seviyesinin geçerliliğini koruyacağını öngördü.

borsa istanbul islam memiş

Kripto para dünyasına da değinen uzman, Bitcoin'in 40-45 bin dolar bandından kurtulmak ve 45-50 bin bandına yerleşmek istediğini belirtti. Memiş, Bitcoin için 38-48 bin dolar aralığını takip edeceğini dile getirdi.

Memiş'in bu değerlendirmeleri, yatırımcılar için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Ancak, her yatırım kararı kişisel risk toleransına ve piyasa koşullarına bağlı olarak alınmalıdır.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.