Dolar kurunda 43 TL o tarihte geliyor! Her şeyi bilen uzman isim bombayı patlattı

Dolar yatırımcıları zil takıp oynayacak! 40 TL'yi aşıyor! İşte dolar kuruna ilişkin ünlü yatırım uzmanından gelen açıklamalar...

Dolar kurunda 43 TL o tarihte geliyor! Her şeyi bilen uzman isim bombayı patlattı

Türkiye'nin önemli emlak ve yatırım uzmanlarından biri olan Mert Başaran, son açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Başaran, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından ABD Doları'nın Türk Lirası karşısında değer kazanacağını öngörüyor. Yaptığı açıklamalarda Başaran, Amerikan enflasyonu ile Türkiye'deki enflasyon arasındaki farka dikkat çekerek, bu durumun doların hızlı yükselmesine neden olabileceğini belirtiyor.

Başaran'a göre, doların 42 Türk Lirası seviyesinde dengelenmesi, maliyet prensibi ve uluslararası rekabet açısından sağlıklı olacaktır. Ancak, Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları göz önüne alındığında, doların yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

dolar tl

Özellikle asgari ücret artışlarıyla doların artışının orantılı olması gerektiğini vurgulayan Başaran, Türkiye'nin ekonomik politikalarını eleştiriyor. Geçmişte yapılan yanlış politikaların bedelini ödediğimizi savunan Başaran, altın almanın dolar yerine daha karlı olabileceğini ifade ediyor.

Başaran, halkın döviz yerine altın ve fonlara yatırım yapması gerektiğini savunuyor. Böylelikle, Amerikan Merkez Bankası'na sıfır faizle para verilmemiş olacak ve Türk ekonomisinin daha sağlıklı bir şekilde ayakta kalabileceğini düşünüyor. Mert Başaran'ın açıklamaları Türkiye'nin ekonomik durumu ve doların seyri hakkında önemli ipuçları sunuyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.