Dolar kurunda 10 TL'lik dalgalanma geliyor! Doları olan, dolar borçlananlar dikkat

Son zamanlarda piyasalarda yaşanan hareketlilik ile birlikte elinde parası olan herkesin gözü kulağı dolar kurunda, vatandaşlar piyasadaki bu dalgalanmanın nasıl bir yol izleyeceğini merak edip araştırıyorlar. İşte detaylar…

Dolar kurunda 10 TL'lik dalgalanma geliyor! Doları olan, dolar borçlananlar dikkat

Piyasada yaşanan hareketlilik yatırım yapacakların nasıl bir yol izleyeceklerini bulmalarında zorluyor. Dolar yatırımcısını şok edecek sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

dolar

DOLARDA 10 LİRA DEPREMİ. PİYASALAR TEPETAKLAK OLACAK

Dolar kuru uzun süre yatay hareketlerin ardından 33 lirada kaldı. Doların yükselişinin devam edip etmeyeceği merak edilirken doların 2025'te ne boyutlara ulaşacağı açıklandı. İşte tüm detaylar...

Seçim sonrası yatay bir seyir izleyen dolar, haziran ayında güçlenmeye başladı ve Türk lirası karşısında yüzde 1,8 oranında değer kaybetti.

 Dolar yeni bir rekor hedefliyor. Bugün Kapalıçarşı'da güne dolar 33,08 TL'den, euro 36,03 TL'den, İngiliz sterlini 42,85 TL'den, İsviçre frangı ise 36,91 TL’den başladı.

MERKEZ BANKASI DOLARDAKİ BASKIYI KESTİ

Merkez Bankası bilinçli olarak dolar üzerindeki baskıyı hafifletti ve doların yatay seyri sona erdi. Ayrıca Merkez Bankası rezervleri artmaya devam ediyor.

 Merkez Bankası gerektiğinde rezervlerini kullanarak dolara müdahale edebilir. Ancak uzmanlar, Merkez Bankası'nın ihracat ve turizmdeki sıkıntıları aşmak için doların değer kazanmasına izin verdiğini söylüyor.

DOLARIN FİYATINDA 10 LİRA BİRDEN ARTIŞ

Dolar fiyatının hızla artması bekleniyor. Fransa merkezli küresel banka BNP Paribas, doların 2024 yılı sonunda 36 liraya ulaşacağını öngörüyor.

Ayrıca S&P Global, 2025 yılı sonunda dolar başına 43 liraya çıkacağını öngörüyor. Bu tahminlere göre şu anda 33 lira olan doların kuru, 2025 yılında 10 lira artarak 43 liraya ulaşacak.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR