Dolar biriktirenleri zengin edecek! O tarihte 1 dolar füze gibi uçacak

Ekonomist Murat Sağman, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya yaptığı canlı yayında, Merkez Bankası'nın 27 Haziran'daki faiz kararı öncesinde dolar kurunun yükseleceği tarih olarak Kasım ayını işaret etti. Anketler faizlerin sabit tutulmasını öngörse de, Sağman faizlerin kasımda indirilebileceğini belirtti. Faiz indiriminin dolar kuru üzerinde artırıcı etki yapabileceğini vurgulayan Sağman, enflasyonun düşmesinin uzun zaman alabileceğini ve faiz indiriminin ekonomik dengeyi bozabileceğini dile getirdi.

Dolar biriktirenleri zengin edecek! O tarihte 1 dolar füze gibi uçacak

Ekonomist Murat Sağman, canlı yayında doların yükseleceği tarihi belirledi.

Ekonomist Murat Sağman, dolar kurunun faiz indirimleri başladığında yükseleceğini ve en erken Ekim ayında bu durumun gerçekleşebileceğini belirtti.

27 Haziran'da Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde Halk TV'de konuşan Sağman, eylülde faiz indirimi beklentisi olduğunu ancak gerçekleşmeyeceğini öngördü. Faiz indirimlerinin ekonomik dengeleri bozabileceğini ve enflasyonun düşüşünün zaman alacağını vurgulayan Sağman, "Faiz indirimiyle bütün dengeleri bozduk. Bunun düzeltilmesi sadece faiz artırımıyla mümkün olmuyor" dedi.

FAİZ

EKONOMİST MURAT SAĞMAN'DAN DOLAR VE FAİZ İNDİRİMİ YORUMLARI

Ekonomist Murat Sağman, Merkez Bankası'nın faiz artırımını geçeceğini belirtti ve enflasyonun bu aydan itibaren düşmeye başlayacağını, baz etkisiyle eylül başında açıklanacak enflasyonla birlikte düşeceğini söyledi.

Doların geleceği hakkında konuşan Sağman, birkaç ay daha Türk Lirası'nda kalmak daha avantajlı olacağını ifade etti. Faiz indirimlerinin başlamasıyla birlikte kurda baskının artacağını belirten Sağman, "Faiz indirimi kasımda gelir, en erken ekim ayında" dedi.