Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş karar! 2024'de fiyatlar böyle olacak

BOTAŞ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş karar! 2024'de fiyatlar böyle olacak

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlükte olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

BOTAŞ'ın resmi bildirisine göre, doğal gaz toptan satış fiyatlarının belirlenmesinde piyasa şartları, ülkenin ekonomik durumu, piyasa fiyatlarının istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve alım - işletme giderlerindeki değişim gibi bir dizi faktör titizlikle değerlendirilmektedir. Bu çerçevede, 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

botaş

Açıklamada vurgulanan başka bir önemli husus, doğal gaz toptan satış fiyatlarının mümkün olan en adil ve makul seviyede belirlenerek tüketicilere sunulduğu şeklinde oldu. BOTAŞ, enerji sektöründeki güncel gelişmeleri, ülkenin enerji taleplerini ve ekonomik koşulları göz önüne alarak, fiyatlandırmada şeffaf bir strateji izlediğini ifade etti.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre Türkiye'deki konutlarda halen Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının uygulanmadığını belirten BOTAŞ, bu durumun enerji tüketiminde avantaj sağladığını ve tüketicilere maliyet açısından bir değişiklik olmadığını belirtti. Bu çerçevede, doğal gaz fiyatlarında mevcut durumun devam ettiği ve tüketicilere ek bir mali yük getirilmediği özellikle vurgulandı.