Devlet yardımları vites artırdı! Bu maaşı alma hakkı olanlara müjde: yüzde 50'lik dev zam geldi

Aralık ayı enflasyon verilerinin duyurulmasının ardından, emekli dul ve yetim aylığı alanlara maaşlarda bir artış olacağına dair umutlar arttı. Vefat eden sigortalının eşi ve beraberindeki çocuklarına ödenen dul ve yetim aylığı miktarlarıyla ilgili hesaplamalar, enflasyon rakamlarının sonuçlarına göre revize edilecek. Detaylar haberimizde...

Devlet yardımları vites artırdı! Bu maaşı alma hakkı olanlara müjde: yüzde 50'lik dev zam geldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı, ve bu açıklamanın ardından Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 37.55 olarak belirlendi. Ancak, bu oranın üzerine refah payı eklenip eklenmeyeceği konusu belirsizliğini korurken, emekli ve memur zamlarının yanı sıra dul ve yetim aylıklarının durumu da netlik kazanacak.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Dul ve yetim aylığı

Dul ve yetim aylıkları, vefat eden sigortalının eşine çocuk olmaması durumunda yüzde 50 oranında ödenmekte. Eğer çocuk bulunmuyorsa, eşe ödenen miktar ise yüzde 75 civarlarına çıkabilmekte. Temmuz ayında yaşanan artışla birlikte dul maaşı 3.750 TL seviyesine çıkarken, çocuğu olmayanlar için bu rakam 5.625 TL'ye yükselmişti.

Ocak ayından itibaren dul ve yetim maaşı ödemelerinde bir artış bekleniyor. Emeklilerin refah payıyla birlikte alacakları yeni zam oranına göre, dul ve yetim aylıklarına da ek fark ödemeleri yapılabilir. Planlara göre, dul ve yetim aylığı alanlara yüzde 49.25'lik bir zam yapılması öngörülüyor.

Bu durumda, yüzde 50'lik bir zam gerçekleşirse, dul maaşı 5.625 TL'ye yükselecek, çocuğu olmayanlar için ise bu rakam 8.437 TL olacak.