Dar gelirliye PTT'den piyango gibi 7.608 TL yardım! 9 gün sonra hesaplara yatacak

Düşük gelirli ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi hanelere yeni nakdi yardım ödemeleri 15 Mayıs'ta başlayacak. Aile Bakanlığı ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağını duyurdu.

Dar gelirliye PTT'den piyango gibi 7.608 TL yardım! 9 gün sonra hesaplara yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere her ay düzenli olarak sağlanan sosyal destek ödemeleri Mayıs ayı içerisinde de verilmeye devam edecek. Aile Bakanlığı, düşük gelirli haneler için yeni ödemeler ve rezervasyonlar duyurdu. İhtiyaç sahibi hanelere yeni sosyal yardım ödeme işlemleri 15 Mayıs'ta başlayacak. Bu kapsamda 2024 yılı Mayıs ayı evde bakım maaş ödeme takvimi de açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'deki düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere çeşitli sosyal yardım ödeme seçenekleri sunmaktadır. Evde bakım ücreti de en önemli sosyal yardımlardan biridir. Bakanlık bütçesinden sağlanan Mayıs 2024 evde bakım maaş ödeme takvimi açıklandı. Evde bakım yardımlarının düşük gelirlilere ve ihtiyaç sahibi hanelere ödenmesi 15 Mayıs'ta başlayacak. Mayıs 2024 evde bakım maaş ödeme takvimi ve detayları haberlerde yer alıyor...

Mayıs 2024 Evde Bakım Maaşı Ödeme Planı

Dar gelirliye PTT'den piyango gibi 7.608 TL yardım!

Aile Bakanlığı'nın PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla sunduğu Mayıs 2024 evde bakım maaş ödeme takvimi belli oldu. Bu kapsamda evde bakım maaşı alan vatandaşlar, maaşlarının ödeneceği tarihi TC kimlik numaralarının son rakamını kullanarak e-devlet üzerinden doğrulama imkanına sahip oluyor.

Ayrıca, evde bakım maaşı ödeme işlemleri de her ayın 15'inde başlayıp 30'una kadar devam etmektedir. Fakat, evde bakım maaşı sunan eyaletlerin listesi Aile İşleri Bakanlığı tarafından paylaşılıyor. Bu nedenle evde bakım maaşı için ödeme tarihi Bakanlığın resmi internet sitesinden teyit edilebilecek.

2024 yılında evde bakım maaşı ne kadar?

2024 yılında evde bakım maaş tutarı memur maaş katsayısı oranına göre belirlendi. Ocak 2024'ten itibaren memur maaşları yüzde 49,25 oranında artacak, evde bakım çalışanlarının ücretleri de aynı oranda artacak. Temmuz ayına kadar ödenen evde bakım maaşı ise 7.608 TL. Temmuz ayında memur maaşlarındaki artışa göre katsayı değiştirilecek, evde bakım çalışanlarının maaş tutarı da güncellenecek.

E-devlet evde bakım ödemesi başvuru ekranı

Evde bakım ücreti alan herkes e-devlet üzerinden sorgulama yapabilmektedir. TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e giriş yaparak, "Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı" sekmesi altında yer alan Evde Bakım Maaş Sorgulama ekranına ulaşarak ödeme tarihinizi kontrol edebilirsiniz.