Çocuğu okuyan ailelere 3.518 TL çocuk yardımı! İlkokul, lise, üniversite fark etmiyor

Çocuklu ailelere 3.518 TL çocuk yardımı yapılacak. Yapılan açıklamada söz konusu yardımda okul kademesinin fark etmediği ve 3.518 TL tutarındaki desteğin ilkokul, lise, üniversite eğitimi alan tüm çocukların ailelerine verileceği bildirildi.

Çocuğu okuyan ailelere 3.518 TL çocuk yardımı! İlkokul, lise, üniversite fark etmiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında çocukların eğitim hayatlarını daha kolay hale getşirmek adına ve ailelerine destek olmak amacıyla yeni destek programının başlatıldığını duyurdu.

"81 ide çeşitli destek tedbirleri uygulandı"

Çocuğu okuyan ailelere 3.518 TL çocuk yardımı

Bakan Göktaş, konuya ilişkin açıklamasında "Çocukların eğitim odaklı sosyal yardımlar almasını ve tam donanımlı insan olarak yetişmelerini sağlıyoruz." dedi. Bu bağlamda yardımın Türk Aile Desteği olduğunu, programlar gibi birçok başlık altında sağlandığını anlattı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına verilen eğitim desteğine ilişkin bir açıklama yaparak, çocukların eğitim hayatları boyunca destekleneceğini aktardı. Bakan Göktaş, çocuklara yönelik sosyal yardımların aile merkezli bir yaklaşımla, çocuk refahının ön planda tutularak hayata geçirileceğini ve çocukların eğitimleri boyunca yanında olacaklarını söyledi.