Çalışanlara 6000 TL seyyanen zam müjdesi! 6 ayda bir yeniden artacak

Belediye tarafından istihdam edilen 4 bin çalışanın maaşlarına 6 bin lira tutarında sabit bir zam yapılacağı ilan edildi.

Çalışanlara 6000 TL seyyanen zam müjdesi! 6 ayda bir yeniden artacak

Kamu kurumlarında çalışan personelin maaşlarında sürekli olarak iyileştirmeler devam ediyor. Temmuz ayında gerçekleştirilen memur maaşı artışı olan yüzde 17,55 ve 8 bin 138 lira seyyanen zamın ardından, belediyeler de çalışanlarına zam yapmaya başlamıştır.

Bu bağlamda, Çankaya Belediyesi'nde yaklaşık 4 bin işçinin maaşlarına 6 bin lira enflasyon destek primi ödeneceği duyurulmuştur.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından yapılan açıklamaya göre;

“Yuvamızda, evimizde bir aradayız. Burası sizin evidir. Burası bizim yuvamızdır. Ve en önemlisi, rahmetli babamız Doğan Taşdelen'i uğurladığımız bu alandayız. Çanpaş, İmar, Belde A.Ş'de kadrolu olarak yapılan toplu iş sözleşmelerini imzalamıştık. Ancak, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik felaket nedeniyle verdiğimiz maaşların, hatta yedi ay önce Çanpaş'ta yüzde 140 ile yüzde 152 arasında rekor düzeyde gerçekleşen zam oranlarının enflasyon karşısında azaldığını gördük.
zam

'6 bin lira seyyanen zam'

Bu nedenle, emeğin savunucusu Çankaya'nın, Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir iyileştirme yapması gerektiğini düşündük. Toplu iş sözleşmemiz olmasa da yüreğimiz ve vicdanımız duyarsız kalamazdı. Görmezden gelemeyizdi. Ben nasıl yüzünüze bakardım? Türkiye'ye örnek olacak bir adım attık. Hem yedi ay önce yüzde 140 zam alan Çanpaş'ta, hem sadece 2-3 ay sonra yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak olan İmar ve Belde A.Ş'de, hem de şubat ayında toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak olan kadrolularda... Beklemezdim, bu çığlığa sessiz kalamazdım. Babamın ekmeğini görmezden gelemezdim. Türkiye'ye örnek teşkil edecek şekilde, Türkiye genelinde en yüksek oranı sunarak, İmar, Belde, Çanpaş ve kadrolu çalışanlar olmak üzere yaklaşık 4 bin işçi kardeşimize ağustos, eylül, ekim, kasım, aralık aylarında net 6 bin lira enflasyon destek primi ödemesi yapacağız. Böylece en düşük maaşımız 24 bin 150 liraya çıkarılmış olacaktır.

Zamlar artık altı aylık olarak yapılacak

Ancak dedik ki bu da yeterli değil. Enflasyonla mücadelede enflasyon oranı kadar zam vermek, hayat pahalılığından korumuyor. Bu sebeple seyyanen olarak verdiğimiz net 6 bin lirayı artık kesmeyeceğiz ve 1 Ocak itibarıyla tabana 300 lira ek olarak yansıtacağız. Ancak dedik ki bu da yeterli değil. Biz toplu iş sözleşmelerini iki yıl için imzalıyoruz. İlk yıl için bir zam oranı belirliyoruz. İkinci yıl için ayrı bir zam oranı belirliyoruz. Ancak, bu hayat pahalılığında bir yıllık zam oranı yeterli mi? Elbette yeterli değil. Bu sebeple toplu iş sözleşmelerindeki zam oranını altı aya indirdik. Bundan böyle altı aylık periyotlarla zam yapılacaktır.