Buradan geçmenin bedeli artık 1.632 TL! Geçerken iki kez düşünmek gerekecek

Dolar kurundaki artış köprü geçişlerini nasıl etkiledi. İşte detaylar...

Buradan geçmenin bedeli artık 1.632 TL! Geçerken iki kez düşünmek gerekecek

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDE FİYATLAR DEĞİŞTİ…

Dolar kurunda yaşanan yükselişler nedeniyle köprü ücretlerine de zam yapıldı. Bir çok köprüye zam geldi. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti bin 632 TL’ye yükseldi. İşte detaylar….

para

Osmangazi Köprüsü açıldığında araç başına 35 dolar + yüzde 8 KDV ücret ödüyordu. Ancak bu zaman içerisinde ise dolar kurunda yaşanan hızlı yükseliş ve ekonomi deki çalkantılar köprü ücretlerinin de artmasına neden oldu. İşte buna göre Osmangazi köprüsündeki fiyat değişimleri…Zaman için de ise köprü ücreti 51 dolar oldu. Bu da tl karşısında köprüücretinin bin 632 TL’ye yükselmesi anlamına geliyor. Ancak araç sahipleri geçiş ücreti olarak 290 TL ödüyor geri kalan bin 342 TL ise Hazine’nin kasasından sağlanıyor.

Edinilen bilgiye göre köprüden geçmesi gereken araç sayısına ulaşılsa bile Hazine’den şirketlere para aktarılıyor. Ayrıca devlet köprüden günlük olarak 40 bin araç garantisi verdiği için de hazineden 2023 yılında firmaya Hazine’12 milyar 50 milyon TL ödenmiş oldu.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu paraların devasa olduğuna vurgu yaparak emeklilerin geri plana itildiğini de aktardı. Ayrıca Sarı gül, “2024’de Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü için 24 milyar liranın üzerinde ödeme yapılacak” dedi.