Bu ödemeyi kredi kartıyla yapanlar dikkat! Bunu yapanlara hemen parası iade edilecek

2024 yılının gelmesinin ardından araç muayene ücretlerine de zam geldiği açıklanmıştı. Zam haberinin ardından gelen yeni haber ise birçok araç sahibini sevindirdi. 

Bu ödemeyi kredi kartıyla yapanlar dikkat! Bunu yapanlara hemen parası iade edilecek

2024 yılı geldiğinde artan araç denetim masraflarıyla alakalı yapılan zamlı açıklamadan sonra, bir bireyin karşılaştığı olay birçok araç malikini memnun etti. Yılın başlamasıyla birlikte etkin olan araç muayene ücretlerindeki artışın ardından, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nda araç muayene işlemlerini kredi kart ile ödeyen vatandaşlara dair önemli bir bilgi verildi. Kredi kart ile ödeme yapılan işlemlerde bankaların talep ettiği komisyon, işletme tarafından talep edilen ücrete eklenerek bireyden tahsil ediliyordu.

kredi kartı pos cihazı

Fakat bu durumu eleştiren bir birey, konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne götürdü. Heyet, yapılan itirazın sonrasında, kredi kart komisyonunun iade edilmesi yönünde bir karar aldı. Ziraat Bankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nda yapılan muayene işlemi sonrasında kredi karttan tahsil edilen komisyon ücreti, mahkeme kararıyla haksız bulundu. Tüketici mahkemesi kararı ile komisyon ödemelerinin iade edilebileceğini belirtti" dedi.

Bu önemli kararın sonrasında daha evvel muayene sırasında komisyon ücreti ödeyen diğer bireylerin de, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak fazladan ödedikleri meblağı iade alma hakları bulunuyor. Bu gelişme, kredi kart ile araç muayene ücreti ödeyenler için kıymetli bir fırsat olarak gösteriliyor.