Bu işi yapanlar asgari ücreti bilmiyor! Ayda tam 80 bin TL kazanıyorlar

Sektörde o mesleği yapanlar yaşadı.. Maaşları çok yüksek....

Bu işi yapanlar asgari ücreti bilmiyor! Ayda tam 80 bin TL kazanıyorlar

 

O MESLEK SAHİPLERİ EN ÇOK KAZANANLARIN BAŞIDA….

Asgari ücretin açıklanmasından sonra özellikle beyaz yakalıların maaşlarını ezip geçen o meslekte maaşlar öyle bir seviyeye yükseldi ki…. Bu mesleği yapanlar 80 bin ile 150 bin lira arasında aylık kazanç elde ediyorlar. İşte detaylar….

işçi

Asgari ücrete yapılan yüksek zamlarla birlikte ilkokul ve üniversite mezunu çalışanların arasındaki maaş farkları da yıldan yıla erimeye devam ediyor. Bu nedenle de mavi yakalılar en çok kazanç elde eden sektörlerin başında gelir oldu.

Özellikle inşaat, imalat ve perakende sektörlerinde çalışan ustalar aylık kazançları dudak uçuklatır noktaya geldi. Bu da iş gücündeki dengelerin değiştiğini gösteriyor. Artık mavi yakalılar beyaz yakalılardan daha fazla maaşlara çalışıyor.

BU MESLEĞİ YAPANLAR YAŞAYACAK

Ancak piyasada nitelikli işçi sıkıntısının da olduğu bu günlerde bu sektöre olan ilgiyi de iyice arttırdı. Bu da bu girdiğimiz yıl itibari ile mavi yaka çalışanlarının en çok aranacak işçiler olduğunu ortaya koyuyor. Şu durumda usta maaşları genel müdür maaşlarını bile egale etmiş durumda. Elektrik şefleri, kaynak ustaları, kalıpçılar gibi zor bulunur mesleklerde çalışanların maaşları mesleklerde aylık kazançların 100-150 bin lirayı rahatlıkla buluyor.

İnşaatta çalışan bir usta eğer mesai de alıyorsa aylık 70-80 bin lira kazanç elde edebiliyor. Ayrıca bir vinç operatörü ise aylık 150 bin lira civarında gelir sahibi. Üstelik mavi yakalılar sabit bir işte çalışmak yerime yevmiye usulü ile günlük işlere yönelmiş durumda. Bu da kazançlarını daha da arttırıyor.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, konu ile ilgili olarak üniversite mezunlarının iş bulma sıkıntısına dikkat çekerek sektörlerde ara eleman sıkıntısının giderek büyüdüğüne işaret etti.