Bu hisselere yatırım yapanların ömür billah yüzü gülmeyecek! 1 ay boyunca yasaklandı

Borsa İstanbul'da işlemde olan 4 hisse senedi için kredili alım satımın yasaklanması ve toplu emir tedbirleri alınmasına karar verildi.

Bu hisselere yatırım yapanların ömür billah yüzü gülmeyecek! 1 ay boyunca yasaklandı

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Borsa İstanbul'da işlem gören dört hisse senedine ilişkin yasak ile tedbir kararı alındı. KAP'tan yapılan açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) baz alınarak Plastikkart (PKART), Söktaş Tekstil (SKTAS) ve Ulusal Faktoring (ULUFA) hisseleriyle ilgili kredili işlem yasağı getirilirken MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar (MMCAS) hissesiyle ilgili de emir paketi tedbiri kararının alındığı belirtildi.

Bu hisselere yatırım yapanların ömür billah yüzü gülmeyecek

EMİR PAKETİ TEDBİRİNİN KAPSAMI

Emir paketi tedbirinin kapsamında; piyasa emirlerine ilişkin kısıtlamalar, piyasadan emir girişlerine ilişkin kısıtlamalar, emirlerin iptal edilmesine ilişkin yasaklar, emir miktarlarının azaltılması veya emir fiyatlarının bozulması ve emir toplama bilgilerinin yayınlanmasının kısıtlanması yer almaktadır. Bu tedbirlere ek olarak, kredili ticaret yasakları ve brüt takas tedbirleri gibi mevcut tedbirler de aynı dönem için uygulanmaya devam edecek.