Bu haberler akaryakıt yine can sıkıyor! Zamlar arka arkaya geliyor işte yeni zam tarifesi

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar, vatandaşların cebini derinden etkilemeye devam ediyor. Özellikle akaryakıtta yaşanan son zamlar, günden güne artan fiyatlarla birlikte vatandaşları zor bir durumda bırakmış durumda.

Bu haberler akaryakıt yine can sıkıyor! Zamlar arka arkaya geliyor işte yeni zam tarifesi

Geçtiğimiz haftalarda piyasalarda birçok sektöre uygulanan KDV ve ÖTV zamları, akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Bu zamların etkisiyle birlikte akaryakıt fiyatlarında aniden ortaya çıkan 6 liralık artış, vatandaşları oldukça zor bir duruma soktu. Ancak bu zam, maalesef ki sonuncusu olmadı. Ardı ardına gelen zamlar, vatandaşları daha da tedirgin etti.

Döviz Kurlarının Rolü

Dünya genelinde yaşanan döviz kuru artışları, hemen hemen her sektörü olumsuz etkiledi. Bu artışlar sonucunda brent petrol fiyatlarında da ciddi bir yükselme yaşandı. Bu durum da akaryakıt fiyatlarını daha da artırmaya yönelik bir baskı oluşturdu. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde brent petrol fiyatlarında daha fazla artışın beklendiğini belirtiyor.

akaryakit2.jpg

Şoförleri Endişelendiren Gelişmeler

18 Ağustos'ta motorine yapılan 1 lira 52 kuruşluk indirim, kısa bir süreliğine de olsa şoförleri sevindirmişti. Ancak bu sevinç, maalesef uzun sürmedi. Dünya piyasalarında doların değer kazanması, 21 Ağustos'u 22 Ağustos'a bağlayan gece 1 liralık bir zam yapılacağına işaret ediyor. Bu durum, şoförleri endişelendiren gelişmeler arasında yer alıyor.