Bu detayı bilen emeklinin maaşı katlanacak! İşte emekli maaşını artırma formülü

O uzman isimden milyonlarca emekliliğe hazırlanan vatandaşa alacakları emekli maaşının yükseltilmesi ile ilgili önemli ipuçları ve yorumlar geldi. İşte detaylar…

Bu detayı bilen emeklinin maaşı katlanacak! İşte emekli maaşını artırma formülü

Bu kadar ekonomik sıkıntının içinde emekli olmak hayali olanlara müjde! Emekli aylığınızın daha yüksek olması için bu formülleri not edin. Detaylar haberimizde...

banka

SGK UZMANI EMİN YILMAZ SEVİNDİRİCİ HABERİ VERDİ: BUNU YAPANIN EMEKLİ MAAŞI YÜKSEK YATACAK

SGK uzmanı Emin Yılmaz, emeklilerin neden yüksek maaş aldığına ilişkin önemli detayları kamuoyuna açıklıyor.

Milyonlarca çalışanın yasal olarak belirli bir yaşa ulaştıktan sonra emekli olma hakkı bulunmaktadır. Ancak emekli maaşlarındaki farklılıklar tepkilerin odağı haline geldi. Emeklilerin çoğu asgari 10.000 TL aylık maaş alıyor. Bu durum emekliler arasında tepkilere neden oluyor. Asgari ücretli çalışanlar emeklilikte daha fazla maaş almanın yollarını aramaya başladı. Uzmanlar bu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

SGK uzmanı Emin Yılmaz, emeklilerin yüksek maaş almasıyla ilgili önemli detayları tek tek anlattı. Emeklilerin yüksek maaş alma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Yılmaz, “En yüksek maaş 50 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bunu yapmak için, maaşınız ne olursa olsun ikramiyelerin nominal değeri üzerinden ödenmesi gerekir. “Bonus yüksek olursa yüksek maaş alabilirler” dedi.

 Yılmaz, fiili maaş ile ikramiye arasında fark olması durumunda maaşın düşük olabileceğini düşünüyor. Yılmaz, çözüm olarak intibak yasasını gösterirken, "2000 ve 2008'den sonra aylık intibak oranındaki değişikliklerin revize edilmesi gerekiyor." dedi.

Yılmaz, şunları söyledi: “Maaş hesabında 1999 öncesi ve sonrası, 2008 öncesi ve sonrası dönemleri dikkate alıyoruz. 2000 sonrasında aylık ödemeler çok düşük olduğundan emekli maaşları da çok düşüktü. Hükümetin her ay tahvil faiz oranları üzerinde çalışması gerekiyor. "Uyarlama 2000'den önce yapıldığı için 2000'den sonra da yapılması gerekiyordu" dedi.

EMEKLİ NASIL OLUNUR?

Emekli olabilmek için kadınların 20, erkeklerin ise 25 yıldır sigortalı olması ve en az 5.000 gün maluliyet, yaşlılık ve ölüm primi ödemiş olması gerekiyor.

Düzeltme, emeklilikten sonra katkı payı kazancı ile katkı payı gün sayısı eşit olanların emekli aylıklarının zamana bakılmaksızın eşitlenmesi ve aradaki farkın ortadan kaldırılması anlamına gelir.