Bekleyiş sona erdi! Asgari ücret o gün ilan edilecek: İşte masadaki son rakamlar

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin açıklanacağı tarihi açıkladı. İşte detaylar....

Bekleyiş sona erdi! Asgari ücret o gün ilan edilecek: İşte masadaki son rakamlar

ASGARİ ÜCRET İÇİN NEFESLER TUTULDU.....

Türkiye’de milyonlarca kişinin dört gözle beklediği asgari ücret açıklanmak üzere. AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücret ile ilgili olarak o merak edilen soruya yanıt verdi. Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Asgari ücret görüşlerinin olumlu geçtiğini ifade eden Akbaşoğlu asgari ücretin yılda bir kere belirleneceğinin altını çizdi.

para

Asgari ücret görüşmeleri aralık ayı içinde iki kere görüşüldü 3 görüşme ise Cuma günü yapılacak ve nihai karar verilmiş olacak.

 

VATANDAŞIN BEKLENTİSİ YÜZDE 50

Akbaşoğlu, asgari ücretin tolumun büyük bir kesimini ilgilendirdiğini belirtti. Bakanlığın da bu süreçte titizlikle çalışmalarını sürdürdüğüne vurgu yapan Akbaşoğlu asgari ücretin cuma günü belli olacağını belirtti. Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade eden Akbaşoğlu işverenlere verilen prim desteğini de devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, yılın son enflasyonu için de 3 Ocak ta açıklama yapılacağını vurgulayan Akbaşoğlu maaşlarda yüzde 50 civarında artış sağlanmasının muhtemel olduğunu ifade etti.