Bedelli askerlikte ücret katlandı! Yeni rakamı duyan bedelliden vazgeçecek!

Ödenecek askerlik ücretlerinin belirlenmesinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı enflasyon verileri yeterli oluyor. Milyonlarca gencin gözü, kulağı TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası bedelli askerlik ücretlerinin netleşmesi kararında. Memur maaşlarının artması durumunda bedellik askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar..

Bedelli askerlikte ücret katlandı! Yeni rakamı duyan bedelliden vazgeçecek!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte bedelli askerlik ücretleri de güncelleniyor. Memur maaşlarındaki artışa tepki olarak belirlenen yeni fiyat milyonlarca gencin ilgisini çekti. Ödenen askerlik ücretlerinde son değişiklikler şöyle.

Memur ve emekli enflasyonundaki fark, TÜİK'in 3 Ocak günü açıkladığı Aralık ayı enflasyon verisiyle daha da netleşecek. Memur maaşları arttığında bedelli askerlik ücreti de artacak. Sosyal Güvenlik Danışmanı Emin Yılmaz, konuyu merak edenler için detaylandırdı.

"Yüksek rakamlar bekleniyor"

Bedelli askerlik ücreti 2024

Emin Yılmaz, ödenen askerlik ücretlerinin Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı ilk yarısına ait memur maaş katsayısı esas alınarak değerlendirileceğini açıkladı. (En son 2023'te uygulanan memur maaş faktörü 0,509796'dır. Bu faktör yeni yılda güncellenecektir. )

Yılmaz, "Hesaplamada enflasyon verileri ve yetkililer arasındaki toplu sözleşmeler de dikkate alınıyor. Buradaki artışın yüzde 50 civarında olacağını tahmin edebiliyoruz. Ödenen askerlik ücretlerinin 122.351,04 TL olduğu tahmin ediliyor ve 2024 yılında yüzde 50 artarak 183.526,56 TL'ye çıkacak." diye konuştu.