Bayramda yola çıkacaklara 1250 TL yol yardımı müjdesi! Başvurmayan bin pişman olacak

Aile Bakanlığı bayram ziyaretleriniz için aldığınız biletlerinizi karşılıyor! İşte 1250 TL'lik ulaşım desteğinden faydalanmak için gereken koşullar...

Bayramda yola çıkacaklara 1250 TL yol yardımı müjdesi! Başvurmayan bin pişman olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bayram tatili sürecinde memleketlerine gitmek isteyen öğrencilere büyük bir destek sunuyor. Bayram sevincini memleketlerinde yaşamak isteyen öğrenciler için 1250 TL'lik bir ulaşım desteği sağlanacak.

Bu önemli destek programı kapsamında, öğrencilerin veya ailelerinin başvuruları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na gitmeleri gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrencinin kimlik bilgileri ve eğitim durumuna dair belgelerin sunulması önem arz etmektedir.

Destekten faydalanabilecek öğrencilerin, ikamet ettikleri ile farklı bir ilde örgün eğitim aldıkları ve 25 yaş altı Türk vatandaşı oldukları belirtilmiştir. Destek programından faydalanmak isteyen öğrencilerin veya ailelerinin, başvuru sürecinde gerekli belgeleri tam olarak hazırlamaları önemlidir.

ulaşım desteği nasıl alınır

Ulaşım desteği kapsamında verilecek olan 1250 TL'lik bilet parası, öğrencilerin memleketlerine rahat ve ekonomik bir şekilde ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu destekle öğrenciler, bayram coşkusunu aileleriyle birlikte yaşama fırsatını elde edeceklerdir.

Öğrencilerin ve ailelerinin bu önemli destek programından yararlanmak için en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sürecinde herhangi bir belirsizlik yaşanmaması adına, gerekli bilgi ve belgelerin tam olarak sunulması büyük önem taşımaktadır.