Bayram ikramiyesinde flaş detay! Haberi olmayanlara tek kuruş ikramiye ödenmeyecek!

Bayramın yaklaşması ile beraber emekliler baram ikramiyelerinin ne zaman hesaplarda olacağını merak edip araştırırken yaşanan bu son dakika gelişmesi emeklileri şok edecek. İşte detaylar…

Bayram ikramiyesinde flaş detay! Haberi olmayanlara tek kuruş ikramiye ödenmeyecek!

Kurban bayramı yaklaşıyorken milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara geçeceği tarihin netleşmesini beklerken hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

işçi

EMEKLİLİK HESABI YAPANLAR DİKKAT: BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN 'DİLEKÇE' AYRINTISI

Milyonlarca emekli, tatil ikramiyelerini almak için geri sayıma başladı. Yeni emekliler dilekçe vererek ikramiye alabilecek. Uzmanlar bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

16 Haziran Pazar Kurban Bayramı'nın ilk günüdür. 31 Mayıs Cuma gece yarısına kadar emekli olma hakkına sahip olan yeni gelenler, aylık maaşlarını SGK'dan dilekçe ile talep etmeleri halinde ikramiye de alabilecekler. Gelen bir son dakika bilgisine göre bayram ikramiyeleri ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı var. Bu ayrıntıyı atlayan emekliler ikramiyeden yararlanmayacak. İşte tüm ayrıntılar haberimizde…

Kurban ikramiyesi, 2018 yılından bu yana her yıl Ramazan ve Kurban aylarında emeklilere ödeniyor. Bu yıl için belirlenen tutar 3 bin lira. Yaklaşan Kurban Bayramı'nda ikramiye almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir konu var.

Bayram ikramiyesine hak kazanabilmeniz için izinli olduğunuz aydan itibaren gelirinizin veya SGK ödeneğinizin olması gerekir. Bu nedenle emekli olarak ilk kez tatil ikramiyesi alacak olanların o ay SGK yardımlarına başvurmaları gerekiyor. Bu nedenle emekliliğe hak kazananların tatil ikramiyesi almayı düşünmeleri ve buna göre SGK'ya başvurmaları önemlidir.

31 MAYIS'A KADAR VERİN

16 Haziran Pazar Kurban Bayramı'nın ilk günüdür. Bu nedenle haziran ayı boyunca SGK geliri ve yardımlarından yararlananlara ikramiye ödenecek. Bu nedenle 31 Mayıs Cuma gece yarısına kadar emeklilik hakkı bulunanlar SGK'dan aylık maaş talep etmeleri halinde ikramiye alabilecekler. SGK, emeklilere başvuru tarihini takip eden ayın başından itibaren aylık bağlanmaktadır. Dolayısıyla 31 Mayıs'tan itibaren aylık ödeme talebinde bulunanlar, 1 Haziran'dan itibaren aylık ödemelerini alacak. Tatil ikramiyesine hak kazanabilmek için emekli maaşlarının yalnızca 16 Haziran'da ödenmesi gerekiyor. Aylık bir maaş kazanın ve bu maaşın tatil ikramiyesine hak kazanmak için yeterli olduğunu iddia edin.

Emekli maaşı ödemeleri 16 Haziran'ı aşsa dahi emeklilere bayram ikramiyesi ilk emekli maaşı ile aynı anda ödenecek.

KİM NE KADAR ALACAK?

Bayram ikramiyeleri sadece emeklilere ödenmiyor. SGK geliri veya emekli maaşı alanlar da tatil ikramiyesinden yararlanabiliyor. Ancak emekli olmayanlar ve engelliler için tatil ikramiyesi miktarı farklı olacaktır. Emekliler ve maluliyet nedeniyle emekli olanlara ise 3 bin lira ikramiye verilecek. Dul ve yetim ödeneği alan kişiler, dul ve yetim maaşına eşdeğer bir tatil ikramiyesine hak kazanabilirler.

Örneğin; Eşinden dul aylığı alan çalışan kadın, dul aylığının %50'sini alacaktır. Bu durumda aylık maaş alan dışarıdan gelen eşe 1.500 lira tatil ikramiyesi ödenecek. Emeklilik maaşı alan tek kişinin çalışmayan veya emekli dul olması durumunda, bu kişi ölüm aylığının %75'ini alacaktır.

Bu durumda dul eşe 2 bin 250 lira tatil ikramiyesi ödenecek. Babasından aylık alan kız çocuğu, yüzde 25 oranında bağlanan yetim aylığı sayesinde 750 lira bayram ikramiyesi alabiliyor. Tatil ikramiyelerinin artmasını bekliyoruz. Ancak bu konu henüz gündeme getirilmedi.