Bakanlıktan şaşırtan otomobil açıklaması! Tam 600 bin... Duyanlar inanamıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ikinci el araçlar üzerinde yaptığı açıklama ile herkesi şaşırttı. 600 bin gizlenmiş otomobil sonrasının olduğunun altını çizdi.

Bakanlıktan şaşırtan otomobil açıklaması! Tam 600 bin... Duyanlar inanamıyor

Alınan tedbirler ve denetilmler etkisini piyasa üzerinde göstermeye devam ederken Ağustos ayının ortalarıyla beraber ikinci el piyasasında fiyatlar düştü. birinci el satışlarda fiyatlarda kampanya başlatılırken 600 bin gizlenen aracın olduğu ortaya çıkartıldı. Canlı yayında gündemde yer alan açıklamalarda Macaristan ziyareti hakkında konuşan Bolat, her alanda ilişkileri derinleşme çabalarının olduğunu belirtti.

Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde 16 anlaşma imzaladığını açıklarken iki ülke arasında ticaretin ilk planda 6 milyar dolara çıkarmasını hedeflediğini açıkladı.

EMLAK SİTELERİNE CEZA

emlak sektörü üzerinde araç fiyatlarında farklılık görülürken sahte emlakçı olarak fiyat şişirme amaçlı ilan verilmesine ceza kesileceği bilgisi verildi. Fiyat şişirme yapanlara ceza uygulanırken az buçuk cezalar olmayacağını ciddi oranda artış göstereceğinin altını çizdi. Hazır beton, çimento, inşaat malzemeler, marketlerde de denetimin artırıldığı Bakan Bolat tarafından duyuruldu.

bakan bolat gizlenen araçlar

RESTORANLARDA YENİ DÖNEM

Lokanta, restoran, kafe ve benzeri yiyecek ve içecek hizmetlerinin bulunduğu iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve masaların üzerine vatandaşların okuyabileceği şekilde fiyat listelerin konulması konusunda çalışma başlatıldı. Bolat, burada ki amacın şikayetleri azaltmak olduğunu belirtirken müşteri kapının önünde fiyatlara bakarak kendisine uygun olup olmadığına karar verebilir. Geliri yetmeyecekse, pahalı görüyorsa tercih etmez.

Satıcılarda ben zam yaparım bana gelmeye mecburlar diyenlerde olurken üsten bakış olarak bunun yapılmayacağı ve çeki düzen verileceği açıklandı.

Bakanlık tarafından sınırlı bütçe oluşurken yüzde 60'ından fazlasını ihracaat desteklerine harcanırken bu sene 17 milyar liralık bütçenin 11 milyarı ihracaat desteklerinde olduğu belirtildi.