Bakanlıktan dar gelirliye 1000 TL aylık yardım! Bu şartlar varsa siz de alabilirsiniz

Aile Bakanlığı duyurdu! Bin lira ödeme yapılacağı açıklandı! Detaylar haberimizde.

Bakanlıktan dar gelirliye 1000 TL aylık yardım! Bu şartlar varsa siz de alabilirsiniz

Devletten ve yerel yönetimlerden gelen destek, özellikle dul kadınlara yönelik destek programının bir parçası olarak tamamen genişletilmeye devam ediyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞIN'DAN DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programı kapsamında eşi vefat etmiş kadınlara nakit yardımında bulunmaya başladı. Özel olarak hazırlanan nakdi yardım programı kapsamında, hanede sosyal sigortalı bulunmayan ihtiyaç sahiplerine 3294 sayılı Kanun çerçevesinde düzenli yardım ödemeleri yapılıyor. Resmi olarak nikahlı olduğu son eşini kaybeden kadın, her iki ayda bir aylık olarak hesaplanan maddi destekten yararlanabilmektedir. 12 ay düzenli destek olarak her iki ayda bir hesabınıza 2 bin lira aktarılacaktır. 3294 Sayılı Kanun kapsamına giren dul kadınlar, kimlik belgeleriyle birlikte başvuruda bulunarak nakit yardımından anında yararlanabiliyor. 

Bakanlık'tan Destek Ödemesi

Osmaneli Belediyesi, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik destek programı kapsamında iki ayda bir aylık olarak maddi destek dağıtmaya başladı. Bu program kapsamında yararlanıcılar iki ayda bir aylık 275 TL tutarında nakit desteğinden yararlanabiliyor. Dul kadınlara sadece nakit değil aynı zamanda konut yardımı da veriliyor. Konut desteği sistemi kapsamında 2 bin 023 birime konut desteği sağlanmasına karar verildi. Hane başına 300.000 lira destek olmak üzere toplam bütçe 607 milyon TL.