Bakanlıktan 18 yaş üzerine 1500 TL cep harçlığı! TCKN ile başvuran alabilecek

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemeleri ile ilgili sevindiren haber geldi. Bu yılda devlet destek ödemelerine tam gaz devam ediyor. İşte haberin detayları…  

Bakanlıktan 18 yaş üzerine 1500 TL cep harçlığı! TCKN ile başvuran alabilecek

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sürdürülen ihtiyaç sahibi aileler için yapılan destek ödemeleri hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Detaylar haberimizde…

dizi

AİLE BAKANLIĞI DUYURDU: 18 YAŞ ÜSTÜNE AYLIK 1.500 TL DESTEK ÖDEMESİ! KİMLİĞİNİZİ GÖSTERMENİZ YETERLİ!

Aile Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, bu kriterleri karşılayan hanelere aylık net 1.500 TL emekli maaşı ödeneceği açıklandı. Detaylar burada...

Aile Bakanlığı, belirlenen koşulları sağlayan ailelere ayda 1.500 TL net nakdi yardım sağlamaya hazırlanıyor.

Bu yardım, terör saldırılarından doğrudan etkilenen insanların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sosyal Dayanışma ve Destekleme Fonu (SYD) tarafından sağlanacak.

18 YAŞ ÜSTÜ BAŞVURU YAPABİLİR!

Maddi destek hakkında bilgi veren Aile Bakanlığı, bu desteği almak isteyen vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olması gerektiğini vurguladı.

BAŞVURU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Gıda, giyim, ulaşım, eğitim ve barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla Aile, Sosyal Destek ve Dayanışma Bakanlığı tarafından verilecek.

Yapıla duyuruda, kişinin ikamet ettiği yerde terör olayından kesin olarak etkilendiği ve bu nedenle göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Başvuruda bulunmak isteyenlerin sadece nüfus cüzdanı ile başvuru yapmasının yeterli olacağı açıklandı.

Başvurular doğrudan en yakın SYD Kurumuna gönderilecektir. Başvuru yapacak adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları ve kimlik kartı ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Yardımın süresine Dayanışma ve Sosyal Destek Fonu Yönetim Kurulu karar verecek.