Bakanlık tarafından duyurulan habere göre, Nissan, Toyota, Ford ve Renault gibi markaların uygun fiyata satışa çıkarıldı!

Ankara'da gerçekleşen satış ihalesinde, Nissan, Toyota, Audi, Ford ve Renault gibi markalara ait ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar cazip fiyatlarla sunuluyor. Vatandaşlar, uygun fırsatları kaçırmamak için bu araçları yakından incelemeli ve ihaleye katılmalıdır. Aradığınız aracı bulabileceğiniz bir fırsat!

Bakanlık tarafından duyurulan habere göre, Nissan, Toyota, Ford ve Renault gibi markaların uygun fiyata satışa çıkarıldı!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Hisar Emlak Müdürlüğü tarafından ekonomik ömrünü tamamlamış 31 adet araç satışa çıkarıldı. Satış listesinde Nissan, Toyota, Audi, Ford, Renault ve daha birçok marka araç yer alıyor. Tahmini satış bedelleri ise 50 Bin, 200 Bin, 220 Bin, 240 Bin, 150 Bin TL gibi çeşitlilik gösteriyor.

İhale Süreci ve Detayları

Açık Teklif Usulü ile İhaleler Yapılacak

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, yukarıda belirtilen niteliklere ve bulundukları yerlere sahip taşınır malların satış ihalelerini, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile gerçekleştirecektir. İhaleler, tahmini bedelleriyle birlikte Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ihale salonunda, belirtilen tarih ve saatlerde komisyon huzurunda yapılacaktır. İhale salonu adresi: Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Hisar Emlak Müdürlüğü, İzmir-1 Cad. No:35 Çankaya/ANKARA.

İhaleye Katılım İçin Gereken Hususlar

İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar aşağıdaki hususları yerine getirmeleri gerekmektedir:

a) Geçici Teminat Yatırılması:

  • Nakit olarak geçici teminat bedelinin Muhasebe Müdürlüklerine veya Mal Müdürlüklerine yatırıldığına dair belgenin sunulması,
  • Teminat bedelinin banka aracılığıyla yatırılması durumunda, Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü'nün Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Ankara Kamu Kurumsal Şubesinde bulunan TR25 0001 0017 4500 0010 0064 89 IBAN numaralı banka hesabına ödenmesini müteakip alınacak onaylı Muhasebe İşlem Fişinin sunulması,
  • Nakit türünde ödeme yapılmayacaksa (2886 sayılı Kanunun 26. maddesinde belirtilen değerlerden herhangi biri olabilir), Banka Teminat Mektubu ile ihaleye katılmak istenmesi halinde, "Verilecek Teminat Mektubunun İşin Özelliğini Belirtir, Geçici, Süresiz, Limit İçi Olması" ve "teyit yazısı" ile birlikte ihale başlama saatine kadar komisyon başkanlığına teslim edilmesi zorunludur.

b) Gerçek Kişilerin Gerekli Belgeleri:

  • Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri (İKAMETGAH BELGESİ, e-devlet üzerinden veya ilgili kurumlardan alınabilir),
  • T.C. kimlik numarasını gösterir arkalı önlü çekilmiş NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ verilmesi gerekmektedir. (Her dosya için ayrı ayrı)

c) Tüzel Kişilerin Gerekli Belgeleri:

  • İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi,
  • Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekaletname,
  • Kamu Tüzel Kişilerinin ise belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgenin, ihale saatine kadar komisyon başkanlığına verilmesi gerekmektedir.

İhaleye İlişkin Dosya ve Eklerinin İncelemesi

İhaleye ait dosya ve eklerini mesai saatleri içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Hisar Emlak Müdürlüğü Tasfiye Servisi'nde inceleyebilirsiniz. Satışa konu taşınır mallar ise ilanda belirtilen yerlerde 13:00-16:00 saatleri arasında görülebilir. İlanda yer alan adres: Susuzköy Depo İdare Amirliği, İstanbul Yolu 22. Km Yenimahalle/ANKARA.

Müracaatların Posta Yoluyla Yapılması Durumunda

Posta yoluyla yapılan müracaatlarda, teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve ihale saatinden önce Komisyon'a ulaştırılması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmeyecektir.

Taşınır Malların Durumu ve Sorumluluklar

İhaleye katılanlar, satışa çıkarılan taşınır malları görmüş, incelemiş, ilgili kurumlardan aracın geçmişiyle ilgili tüm sorgulamaları yapmış (ayrıntılı TRAMER sorgusu vb.) ve bunları kabul ederek buna göre fiyat teklif etmiş sayılacakları için taşınır malın mevcut kusurlarından ve borçlarından dolayı İdare'mizce herhangi bir sorumluluk kabul edilmez. İlanda bulunan taşıtlara ait gerekli belgeler (karayolu/trafik/teknik uygunluk belgeleri vb.) alınmalı, vergi dairesi ve tescil kuruluşları/noterler/emniyet müdürlükleri tarafından tescil yapılmalı, kayıt kapatılmalı, vergi ve harç yatırılmalı, şerh kaldırılmalı, cins değişikliği yapılmalı, hurdaya ayrılmalı, muayene istasyonlarından muayene işlemi vb. tüm işlemler tamamlanmalı ve sayılan tüm bu işlemlere ilişkin masraflar alıcıya aittir.

İhale Komisyonu ve Katma Değer Vergisi

İhale Komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İlanda yer alan taşınır malların satış bedelleri üzerinden Katma Değer Vergisi Kanunu uyarınca ayrıca Katma Değer Vergisi alınacaktır.

İhaleyle İlgili Bilgilere Erişim

Bu ihaleyle ilgili bilgilere www.milliemlak.gov.tr ve www.ankara.csb.gov.tr web sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Hisar Emlak Müdürlüğü tarafından satışa sunulan araçlar arasında popüler markalar yer alıyor. Vatandaşlar, bu ihaleyle uygun fiyatlarla araç sahibi olma fırsatı yakalayabilirler.