Bakanlık o kişilere kesenin ağzını açtı! 4.196 TL bayram yardımı hesaplara yatacak

Bakanlık bu kişilere 4 bin 196 TL ödeme yapıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Bakanlık o kişilere kesenin ağzını açtı! 4.196 TL bayram yardımı hesaplara yatacak

Yeni ödemeler başladı! 4 bin 196 TL ödemeden faydalanmak için hemen başvuru yapabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIK 4 BİN 196 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara birçok farklı alanda sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Yaşlı ve engelli bireylere sağlanan ödemeler kapsamında 4 bin 196 TL ödeme yapılıyor. Sosyal destek ödemeleri her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesabına 15. gün itibariyle yatırılıyor. Ancak Haziran ayında Kurban Bayramı olması nedeniyle destek ödemelerinin erken bir tarihe çekilmesi bekleniyor. 

bakanlık 4 bin 196 tl ödeme

Engelli bireylere engel oranlarına göre, yaşlı bireylere de yaş şartına göre destek ödemesi yapılıyor. Engel oranı yüzde 40-69 arasında değişen kişilere 2 bin 797 TL, yüzde 70 ve üstü olan kişilere 4 bin 196 TL, 18 yaş altı engelli bireylere 2 bin 797 TL ödeme yapılıyor. Yaşlılık maaşı ise 3 bin 504 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engelli maaşından faydalanabilmek için engelli bireylerin sağlık raporlarını ibraz etmeleri ve yaşlılık maaşı için 65 yaş üstü olunması gerekiyor. Aynı zamanda başvuru yapacak kişinin nafaka almaması, hiçbir geliri olmaması, SGK bağlı olmaması, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartını taşımaları gerekiyor.