Bakanlık kimliğiyle gelene 5.098 TL maaş bağlıyor! Ödeme tarihinden önce başvuran alır

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara müjde verildi. Vatandaşlar 5098 lira ödeme alabilecek. Ödeme tarihleri açıklandı! İşte, Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemenin ayrıntıları…

Bakanlık kimliğiyle gelene 5.098 TL maaş bağlıyor! Ödeme tarihinden önce başvuran alır

Aile Bakanlığı O kişilere 5.098 lira ödeme desteği sundu. Enflasyonun yükseldiği bu dönemde vatandaşlar ödeme krizi yaşarken aile Bakanlığı vatandaşın mağduriyetini gördü. Vatandaşın cebini rahatlatan kampanya aile Bakanlığı tarafından açıklandı. Bunca zaman birçok destek sunan aile Bakanlığı yine vatandaşları rahatlatacak fırsatlarla geri döndü. İşte, o vatandaşlar 5098 lira ek ödeme desteği alabilecek.

VATANDAŞLARA MÜJDE VERİLDİ

Kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 olanlar müjdelendi. Kimlik numarasının sonu bu rakamlardan oluşan vatandaşlar ek ödeme fırsatları kazanacak nokta Bu vatandaşlar 5098 lira aile Bakanlığı tarafından ek ödemeye tabi tutulacak. Evde bakım aylığı veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli bireylere bakmakla yükümlü kişilere ve ailelere 5098 TL Ek ödeme sağlanacak. Engelli kişilerin aileleri ve yakınlarına verilen evde bakım aylığı her yuvanın refahının yükseltecek. Geçinmesi hayli zor olan engelli maaşının yanında evde bakım aylığı alan Engelli bireylerin Yakınları da rahatlayacak. Bakımı için birçok masraf yapılan engellilerin birçok zorluğu oluşuyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu zorlukları gördüğü için Engelli bireylerin yakınlarına ve ailelerine ek ödeme desteği sunarak müjdeyi verdi. Engelli bireylerin ve ailelerin daha iyi bir yaşam sürmesine amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli Bireylerin topluma ait hissetmesi ve onlara katkı vermek amacıyla evde bakım aylığını oluşturdu. Evde bakım aylığı almak için Belli şartlar buluyor.

para2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kimlik numarası sonu 0,2,4,6,8 olanlar için yüzdeyi verdi. 5098 TL engelli aylığı alacak aileler Engelli bireylerin ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarını daha kolay sağlayabilecek. Söz konusu olan evde bakım aylığı Engelli bireylerin yuvasını ferahlatırken ceplerini de hafifletecek nokta engellilerine ihtiyaçlarını gören Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 5098 lira ek ödeme fırsatı vermeye karar verdi. Sonuçlar açıklanarak kimlik numarası bu olan Engelli bireylerin yakınlarına ve ailelerine ödeme yardımı yapılacak. Bu ödemeyi almak için bazı şartlar bulunuyor. Söz konusu şartları sağlayan ve T.C kimlik numarası 2, 0,4,6,8 olan vatandaşlar 5098 lira ek ödeme yardımı alabilecek nokta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli birey ailelerinde ve yakınlarına ferahlatıcı haber geldi.

BAZI ŞARTLAR GEREKİYOR

Bireyin sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” ibaresinin bulunması

Engelli bireyin bakımını üstlenen kişinin başka bir işte çalışmaması

Hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden az olması

Engelli bireyin bakıma ihtiyacının olduğunun sosyal inceleme raporuyla belgelenmesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım aylığı ödemeleri her ay düzenli yatırılarak 5098 lira miktar biçildi. Her ay düzenli yapılan ödemeler illere görev tarihleri değişiklik gösterebiliyor. Ödemelerin yaptığı illeri kontrol etmek için e-devlet sisteminden ve SMS yoluyla sorgulama alınabilir. 2023 Temmuz ayı memur maaş katsayısı ile yaşanan evde bakım aylığı ödemeleri Böylece 17,55 oranında arttırıldı. Bu sebeple evde bakım aylığı 5098 lira tutar olarak kesinleştirildi.

para

EVDE BAKIM AYLIĞI VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 5098 lira ek ödeme yardımı evde bakım aylığı henüz başlatılmadı. 2023 Ekim ayında başlatılmayan bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre 15 Ekim ile 31 Ekim arasında yapılması öngörülüyor. Ancak ödemelerin yapılacağı tarihi hakkında kesin bir bilgi verilmedi. Bu sebeple evde bakım aylığı alacak olan kişiler e-devlet sisteminden Ödeme bilgilerini sorgulatarak sık sık kontrol edebilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ve sosyal devlet anlayışının bir yansıması olan evde bakım aylığı sayesinde engelli kişilerin aileleri ve kendileri ekonomik olarak desteklenerek yaşam kaliteleri yükseltmesi hedefleniyor. Engelli olan bireyler ve ailelerin bu haktan yararlanmaya devam etmek için bazı şartları taşımaları gerekiyor. Ve bu şartları taşıdığı hakkında düzenli olarak rapor almaları öneriliyor. Evde bakım aylığı ise emeklilerin hakkını etkileyip etkilemediği merak konusu oldu. Neyse ki, bu konuda da açıklama geldi. Evde bakım aylığı emeklilik hakkını hiçbir şekilde etkilemiyor. Hem emeklilik aylığı hem de engelli bakım aylığı alınabiliyor.