Bakanlık az önce müjdeyi verdi! 17 Mart'ta hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, sektöre can suyu niteliğindeki desteklerin detaylarını açıkladı! Anaç koyun ve keçi destekleri ile sürü yenileme desteği kapsamında toplamda 3 milyar 870 milyon lira, cuma günü üreticilerin hesaplarına yatacak. Bu destekler, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektörünü güçlendirme hedefine önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakanlık az önce müjdeyi verdi! 17 Mart'ta hesaplara yatırılacak

Van'da hayvancılığa can suyu: Bakan Yumaklı'nın 3.8 milyarlık destek müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van'ın küçükbaş hayvancılığının kritik bir dönemde önemli bir açıklama yaptı! Coğrafyanın kıymanın kilosunun 500 liraya ulaştığı bu bölgesinde, destekleme ödemeleriyle ilgili kritik bir açıklamada bulundu.

Yumaklı, "Anaç koyun, keçi desteği ve sürü yenileme desteği başta olmak üzere birçok alanda toplam 3 milyar 870 milyon liralık hayvancılık destekleme ödemelerini bu cuma günü saat 18.00'den itibaren üreticilerimizin hesaplarına aktaracağız" dedi.

Van'ın tarımsal üretim açısından kritik bir konumda olduğunu belirten Yumaklı, "Yaklaşık 38,4 milyar liralık yatırım ve desteklerle alt yapı güçlendirildi. Su ve sulama alanında 23,5 milyar liralık yatırımla 173 tesis hizmete alındı. Kırsal kalkınma desteklerimiz devam ediyor. Ağaçlandırma anlamında da 6,6 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturduk. 1,1 milyon dekar alana sahip 14 ovamızı koruma altına aldık. Van'da üretilen 18 ürün coğrafi işaret alarak markalaşma yolunda önemli adım attı" ifadelerini kullandı.

Yumaklı, destekleme ödemeleriyle ilgili olarak da, "Anaç koyun, keçi desteği ve sürü yenileme desteği başta olmak üzere birçok alanda toplam 3 milyar 870 milyon liralık hayvancılık destekleme ödemelerini bu cuma günü saat 18.00'den itibaren üreticilerimizin hesaplarına aktaracağız. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.