Bakan Işıkhan, Ev Hanımlarının Emekliliği İçin Heyecan Verici Bir Tarih Belirledi! Artık Emekli Olacağınız Tarih Kesinleşti!

Ev hanımlarının emekliliğiyle ilgili son gelişmeler ülkemizde büyük bir heyecan yarattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurduğu düzenleme, AK Parti'nin seçim beyannamesinde öne çıkan vaatlerden biriydi. Bu adım, ev hanımlarının geleceği için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakan Işıkhan, Ev Hanımlarının Emekliliği İçin Heyecan Verici Bir Tarih Belirledi! Artık Emekli Olacağınız Tarih Kesinleşti!

Seçim Beyannamesinde Ev Hanımlarının Emekliliği

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde kamuoyuyla paylaşılan seçim beyannamesinde, ev hanımlarının emekliliği konusu büyük önem taşıyordu. Beyannamede, "Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Emeklilik İçin Güvence: Ev Hanımlarına Destek

Beyannamede öne çıkan bir diğer nokta ise, ev hanımlarının emeklerinin karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarının temel bir hak olduğunun altı çizilerek, "Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız" taahhüdünde bulunulmuştu.

Bakan Işıkhan'dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada, "İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek" dedi.

Beklentiler ve Gelecek Adımlar

Ev hanımlarının, emeklilikleri için sağlanacak destekle geleceğe daha umutlu bakmaları bekleniyor. Ancak programın başvuru tarihi ve şartları henüz netleşmediği için, detayların açıklanması heyecanla bekleniyor. Ev hanımlarının emeklilik programının ayrıntılarını öğrenmek için gelecek açıklamaları beklemeye devam edeceğiz.