Aylık 100 bin TL maaş veriliyor, işçi bulunamıyor! Bu işi yapanlar yaşadı

Elazığ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin başkanlık görevini yürüten Mahmut Sezer, yetiştiriciliğin sona erdiğini söyledi. 100 bin lira maaşa çalışacak çoban bulamadıklarını vurgulayan Sezer, "Çalışan istiyoruz." şeklinde konuştu.

Aylık 100 bin TL maaş veriliyor, işçi bulunamıyor! Bu işi yapanlar yaşadı

Elazığ'da Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin başkanı Mahmut Sezer, il genelinde 100 bin lira maaşla çalışan çoban bulamadıklarını söyledi. Sezer, "Hayvancılıkta sona gelindi" derken açıklamasında "Ülkemizdeki gençler bu mesleğe heyecan duymuyor. Kırsalda kimse kalmadı. Çiftçiler olarak meraların ve insanların çalışmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

100 BİN LİRAYA ÇALIŞAN İŞÇİ BULUNMUYOR!

Aylık 100 bin TL maaş veriliyor, işçi bulunamıyor! Bu işi yapanlar yaşadı

Mahmut Sezer, "Şu anda çoban bulamıyoruz, daha da doğrusu eğitimli bir çalışan bile bulamıyoruz. rek tarım ve hayvancılık sektöründe istihdam etme çağrısında bulunuyoruz. Çoban olmazsa hayvan yetiştiremeyiz. Şu anda hayvancılık zorluklarla karşı karşıyadır ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. 100 bin liranın altına mandıracı bulamadık. Vasıfsız bir insan bile 60.000 ila 100.000 lira kazanabiliyor ama biz bulamıyoruz. Bu durum da bizleri zor durumda bırakmakta. Hayvancılığı bırakma gibi bir duruma kadar geldik. Devletimizin bu alana müdahale etmesi lazım, insanları kırsalda tutmalıyız. Eğer kırsal kesimdeki insanlara destek vermezsek ülke zora girer. Hayvanlarımızın çoğunu sattığımıza göre artık bitti. Bu böyle devam ederse, nasıl ki hayvancılıkta dışarıya bağımlıysak, küçük hayvancılıkta da dışarıya bağımlı olmaya devam edeceğiz. Bunun temel nedenlerinden biri çoban sorunu, diğer nedeni ise mera sorunudur. Çayırlara ulaşamayız. Çayırlarımız var ama kullanamıyoruz” diye konuştu.