Asgari ücrette nokta atışı yapmıştı! Yeni emekli maaşını da ağzından kaçırdı!

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretin netleşmesi ile birlikte tüm dikkatler emekli maaşlarına yöneldi. Asgari ücret artışının nokta atışı bilen o uzam isim bu kez de emekli maaş zammı için bir yorum yaptı. İşte detaylar…

Asgari ücrette nokta atışı yapmıştı! Yeni emekli maaşını da ağzından kaçırdı!

Milyonları aşkın asgari ücretlinin beklediği zam açıklaması nihayet geldi. Asgari ücret açıklaması yapılmadan önce yaptığı yorumla netlik kazanan tutarı tahmin eden uzman isim şimdi de emekli maaşı için beklenen değerlendirmeyi yaptı. Detaylar haberimizde…

su

ASGARİ ÜCRETİ BİLMİŞTİ! BU KEZ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ KAÇ PARA OLACAĞINI AÇIKLADI

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari emekli maaşının ne kadar olacağını kamuoyuna resmen bildirdi.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, aylardır 2024 yılı yeni asgari ücretle ilgili öngörülerde bulunuyor.

16.500 TL ile 17.000.000 TL arasında rakam veren Özgür Erdursun, bugünkü net asgari ücretin 17.002 TL olarak açıklanmasının ardından emeklilik görünümünü verdi.

Yeni asgari ücretin uygulamaya konmasının ardından dikkatler memur emekliliği ve maaş artışlarına odaklandı.

Milyonlarca kişi, altı aylık enflasyon oranının açıklanacağı 3 Ocak 2024 Çarşamba günü emekli maaşlarına zam yapılmasını bekliyor. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandığında emekliler sosyal yardımlardan yararlanmasa bile artış oranı netleşecek. Forex anketine katılan ekonomistler tüketici fiyat endeksinin Aralık ayında %3 artmasını bekliyor.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarında altı aylık enflasyon rakamı doğrudan artış oranını gösteriyor. Emekli memurlar, yani emeklilik sandığı emeklileri, altı aylık memur enflasyon farkı ve yüzde 15 gümrük zammı ile yeni bir maaş alacak. Zaten cebimde 5 aylık rakamlarım var. Bu kapsamda Bekir SSK'nın emekli maaşı artışı yüzde 33,66 olarak hesaplandı. Emekli memurlarda ise artış yüzde 45 oldu.

Bunun en önemli göstergesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2023 yıl sonu enflasyon tahminidir. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 37,76 olarak hesaplanırken, açıklanan enflasyon oranı ise yüzde 65 oldu. Emekli memurların artış oranı yüzde 49,80 oldu. Beş aylık enflasyon oranının %33,66 olması, TCMB'nin yıl sonuna kadar tahmininin karşılanacağını gösteriyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun da yeni asgari ücretin ardından emeklilik tahminine devam etti.

Özgür Erdursun’a göre 2024 yılında emekli maaşı 11 bin TL ile 11 bin 250 TL arasında olacak.