Asgari Ücretliye Müjde: Bakan Işıkhan'dan Maaş ve Destekte Heyecan Verici Artış! İşte Ceplere Yansıyacak Rakam

Temmuz ayı itibarıyla asgari ücret zamları açıklandı ve destek ödemeleri de artırıldı! Milyonlarca asgari ücretli memnun olacak. Tüm ayrıntılar haberimizde.

Asgari Ücretliye Müjde: Bakan Işıkhan'dan Maaş ve Destekte Heyecan Verici Artış! İşte Ceplere Yansıyacak Rakam

Son günlerde asgari ücrete yüzde 34.04 oranında bir zam yapıldı ve net asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesine yükseltildi. Zam haberinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret destekleriyle ilgili aşağıdaki açıklamaları yaptı: "Hak temelli ve insan odaklı çalışmalarımız bugüne kadar yürütüldü ve vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için çaba sarf ettik.

para-yardimi-1477237-003.jpg

Asgari Ücret Destekleri Artırıldı

Çalışanlarımızı koruyacak iyileştirmeler yapıldı ve iş hayatının birçok sorunu çözüldü. Yatırım, üretim ve istihdam hedeflerimiz çerçevesinde çalışma barışını sağlamayı amaçladık. Cumhurbaşkanının desteği ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun uzlaşısıyla yeni asgari ücret yüzde 34 oranında artışla 11 bin 402 TL'ye yükseldi. İkinci yarıda yüzde 107 oranında bir artış yaşandı. 2002'den 2023'e kadar nominal olarak 61 kat, reel olarak ise yüzde 312 artış sağlandı. 400 TL olan asgari ücret desteği önümüzdeki 6 ay boyunca 500 TL olarak ödenecektir. Tüm vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olsun."