Asgari Ücretlinin Beklediği Haber Geldi Asgari Ücrete Ara Zam Olacak Mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gündeme dair açıklamalarda bulunurken asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği sorusuna da cevap verdi.

Asgari Ücretlinin Beklediği Haber Geldi Asgari Ücrete Ara Zam Olacak Mı?

2022 yılında asgari ücrete gelen ara zamdan sonra gözler 2023 yılına çevrildi. Peki asgari ücrete 2023 yılında ara zam gelecek mi? Sorunun cevabını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Bilgin, A Haber’de katıldığı programda “Asgari ücrete ara zam olur mu?”, “EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman yatacak?” sorularını cevapladı.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mi?

Konuyla ilgili Bakan Bilgin, "Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde." dedi.

EYT’de İlk Maaşlar Ne Zaman Yatar?

En çok merak edilen konulardan EYT hakkında da açıklama yapan Bakan Bilgin, "EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Süreç Meclis'in iradesindedir. EYT için 9 Eylül 1999 tarihinde bir esneme olmaz." ifadelerine yer verdi.

Öte taraftan Bilgin, "Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır." yorumunu yaptı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /